Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Αποθέωση: Πρωταθλήτρια Ελλάδας η παιδική ομάδα του ΝΟ Πατρών

Τα καμάρια της Πάτρας!

Τα καμάρια της Πάτρας!

Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Ψυχή και ταλέντο στο 11-8 επί του Παλαιού Φαλήρου

Μετά από 53 χρόνια (1970) ο ΝΟΠ στέφθηκε και πάλι πρωταθλητής Ελλάδας στους παίδες (14-13 ετών), παραδίδοντας στο πανελλήνιο μια ακόμα σπουδαία φουρνιά από ταλαντούχους παίκτες!

Το βράδυ της Δευτέρας νίκησε με 11-8 στον τελικό του 51ου πανελληνίου παιδικού πρωταθλήματος K15 με 11-8 το Παλαιό Φάληρο και κατέκτησε το 2ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, η πρώτη ήταν το 1970!

Οι αγώνες έγιναν στο ιδιόκτητο ναυταθλητικό κέντρο του Ομίλου, στο Επαμεινώνδας Πετραλιάς.

Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο μέχρι το τελευταίο δίλεπτο, οπότε το σκορ ήταν 8-8. Από εκεί και πέρα, ο ΝΟΠ του Βασίλη Λαμπάτου πέτυχε τρία τέρματα στη σειρά με τους Αγγελόπουλο (2΄), Λαμπάτο (1.06) και Νικολόπουλο (18 δεύτερα πριν την λήξη), εξασφαλίζοντας την νίκη και την πρώτη θέση!

Διαβάστε στο sportin.gr

Στο στιγμιότυπο οι δύο τερματοφύλακες της ομάδας, ο Γιώργος Διγαλέτος και ο Αχιλλέας Γιώτης που εντυπωσίασε σε όλο το τουρνουά!
 

Απίστευτες φάσεις και ρυθμός υψηλού επιπέδου χαρακτήρισε τις πρώτες επιθέσεις στον μεγάλο τελικό των Παίδων (Κ15) στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Πάτρας, με τον ΝΟΠ  να ανοίγει το σκορ με τον Νικολόπουλο για το 1-0, ενώ στα 03:31 ο Ηλίας Αγγελόπουλος διαμόρφωσε το 2-0 για τους Πατρινούς, με τον Πάνο Μάρκογλου να μειώνει σε 2-1 για το Φάληρο με εξαιρετικό σουτ από δεξιά στα 02:39! Στα 01:05 ο ΑΟΠΦ είχε μεγάλη ευκαιρία μετά από ριμπάουντ ωστόσο το 2-1 παρέμεινε και μετά το παραπάνω στα τελευταία δευτερόλεπτα, όπου ο Αχιλλέας Γιώτης απέκρουσε και κράτησε το βραχύ προβάδισμα του ΝΟΠ.

Με το ντέρμπι να συνεχίζεται και στο δεύτερο οκτάλεπτο, ενώ οι τερματοφύλακες είχαν λάβει καθοριστικό ρόλο – ο Αγγελόπουλος ήταν εκείνος που σκόραρε μετά από 4 περίπου λεπτά ανομβρίας και διεύρυνε πανηγυρικά σε 3-1 για το ΝΟΠ, ενώ αμέσως μετά ο Δημήτρης Σάρρος μείωσε σε 3-2 για το Φάληρο σε παίκτη παραπάνω, δίνοντας σφυγμό στην επίθεση! Ακολούθησε γκολ στην κόντρα για τους Πατρινούς μετά από ωραία ανάπτυξη δυο-ένας και τελείωμα του Αγγελόπουλου (4-2), ενώ στα 02:45 ο Σάρρος σκόραρε ξανά και πανηγύρισε το 4-3 με τον αρχηγό του ΑΟΠΦ να φέρνει το ματς στα ίσα για το 4-4 με – πλέον – χαρακτηριστικό και ασταμάτητο σουτ από δεξιά!

Με τους Πατρινούς να κερδίζουν παραπάνω στην πρώτη επίθεση μετά την ανάπαυλα, ο Αγγελόπουλος σκόραρε εντυπωσιακά με διαγώνιο σουτ δοκάρι-μέσα στα 07:14 για το 5-4, όμως ο Σάρρος απάντησε ξανά για την ισοφάριση στο 5-5! Στα 03:22 και αφού ο Αγγελόπουλος κέρδισε πέναλτι για το ΝΟΠ, το 6-5 επήλθε από πανηγυρική εκτέλεση το ίδιου ενώ λίγο αργότερα το Φάληρο είχε μεγάλη ευκαιρία με διπλό παραπάνω, όμως ο Αχιλλέας Γιώτης επενέβη σε κρίσιμο σημείο (νωρίτερα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Σταμάτης Χέλμης για διαμαρτυρία). Στα 01:33 οι διαιτητές υπέδειξαν διπλή αποβολή για ΝΟΠ και Φάληρο και ο Νικολόπουλος αμέσως έπαιξε την μπάλα, πήρε το σουτ και ξεσήκωσε το «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» για το 7-5 της Πάτρας!

Με την έναρξη του 4ου οκταλέπτου, το Φάληρο κέρδισε πέναλτι και ο Καλκαβούρας μείωσε αμέσως με εύστοχη εκτέλεση σε 7-6, ενώ ο Τσάπρας πανηγύρισε το 7-7 της ισοφάρισης για το Φάληρο στα 05:16, μετά από τελείωμα στην κόντρα! Περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη, ο Νικολόπουλος έβαλε μπροστά τους Πατρινούς με 8-7 μετά από απίστευτο γκολ σε κόντρα τρεις-δύο, με τον Κόχειλα να ισοφαρίζει μετά από κόρνερ του ΑΟΠΦ σε 8-8 με περίτεχνο σουτ ακριβώς πάνω από το κεφάλι του τερματοφύλακα! Δυο λεπτά πριν την λήξη, ο Νικολόπουλος διαμόρφωσε το 9-8 στον μεγάλο τελικό, με τον Λαμπάτο να σκοράρει το 10-8 και το 11-8 να σφραγίζει την νίκη του ΝΟΠ μέσα στην Πάτρα! Απίστευτο κλίμα!

ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ – ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ 8-11

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 1-3, 3-4

Οι σκόρερς

Π.ΦΑΛΗΡΟ: Σάρρος 3, Μάρκογλου 2, Κόχειλας 1, Τσάπρας 1.

ΝΟΠ: Αγγελόπουλος 4, Κρεμανταλάς 2, Νικολόπουλος 2, Λαμπάτος 1, Τριαντάφυλλος 1, Τουντόπουλος 1.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Μπαμπάνας): Μπερδές, Σαντριβανόπουλος, Μάρκογλου 2, Καλκαβούρας, Τσόκας, Σάρρος 3, Κόχειλας 1, Τσάπρας 1, Γεροντόπουλος, Μισορεβύθης, Χαραλαμπόπουλος, Γαλάνης, Παπαχρήστος 1, Στρογγυλούδης, Περίδης.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Λαμπάτος): Γιώτης, Τσιράκος, Κούλης, Αγγελόπουλος 4, Κρεμανταλάς 2, Λαμπάτος 1, Τριαντάφυλλος 1, Τουντόπουλος 1, Νικολόπουλος 2, Μπιτσάκος Κ., Γεωργαράς Π., Παπάκος, Κανελλόπουλος Ρ., Νταλβούρος, Μακρής.

Διαιτητές: Κατσώνης, Ευαγγελινός

Αλυτάρχης: Κίμων Τασσόπουλος

Την 3η θέση πήρε ο ΝΟ Βουλιαγμένης, που νίκησε στον μικρό τελικό με 19-6 τον ΑΝΟ Γλυφάδας. 8η θέση η ΝΕΠ!

Στους άλλους απογευματινούς αγώνες κατάταξης: Για 5η-6η: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 19-12. Για 7η-8η: ΝΟ Λάρισας - ΝΕ Πατρών 17-16.

Τις απονομές του τροπαίου και των χρυσών μεταλλίων στους πρωταθλητές έκανε το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Νίκος Φιλόπουλος, ενώ τα ασημένια και χάλκινα έδωσαν ο Πρόεδρος της ΠΕΑΚ και μέλος της ΚΕΔ Μιχάλης Κουρέτας και ο Πρόεδρος του ΝΟΠ Γιώργος Μάνεσης.

 

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ο ΝΟΠ συνεχίζει να μας κάνει περήφανους!
Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών ξαναγράφει ιστορία φέτος στον υγρό στίβο. Η ομάδα πόλο παίδων, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας μετά από 53 χρόνια, γέμισε την Πάτρα με χαρά και περηφάνεια.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, στις οικογένειές τους, στον προπονητή Βασίλη Λαμπάτο και τους παράγοντες της ιστορικής πατρινής ομάδας, για τη σπουδαία νίκη, αλλά και για το εξαιρετικό «φυτώριο» υγρού στίβου που δημιούργησαν.

ΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συγχαρητήρια Αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλου στους Παίδες του ΝΟΠ
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκης Πετρόπουλος δήλωσε για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων από το ΝΟΠ:
«Οι μεγάλες επιτυχίες του Πατραϊκού πόλο, που συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για το μέλλον, ειδικότερα όταν αφορούν στα αναπτυξιακά εθνικά πρωταθλήματα. Επιπλέον αυτή η μεγάλη νέα επιτυχία των Παίδων του ΝΟΠ έχει μία ιδιαίτερη αξία, γιατί ήρθε μετά από μια μακρά περίοδο διατάραξης της κανονικότητας της προπονητικής διαδικασίας των νέων αθλητών λόγω της πανδημίας. Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια μου στους αθλητές, στους οποίους εύχομαι καλή πρόοδο, στους γονείς τους που τους στηρίζουν για να μπορούν να αθλούνται σε αυτό το υψηλό επίπεδο, τον προπονητή Βασίλη Λαμπάτο για τη σπουδαία δουλειά του, τη Διοίκηση και τους φιλάθλους του ΝΟΠ».


 

ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Σβόλης έκανε την εξής τοποθέτηση με αφορμή την κατάκτηση του Πανελληνίου Παιδικού πρωταθλήματος πόλο από τον ΝΟΠ: «Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε διάστημα λίγων μόλις εβδομάδων, ο Ναυτικός Ομιλος Πατρών, μας έκανε όλους υπερήφανους και χαρούμενους. Αυτήν τη φορά ήταν η κατάκτηση του Πανελληνίου τίτλου σε επίπεδο Παίδων, η οποία ακολούθησε την επάνοδο των «δαιμόνων» στην Α1 Εθνική ανδρών του πόλο. Πολλά συγχαρητήρια σε διοίκηση, προπονητές και παίκτες του ΝΟΠ, στους γονείς των παιδιών και σε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια. Είναι ημέρα χαράς και τόσο εγώ, όσο και όλα τα μέλη της παράταξής μας, θα είμαστε πάντα δίπλα στον ΝΟΠ για νέες διακρίσεις. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας!».

Ν.Ε.Πατρων
Το Δ.Σ., οι προπονητές,οι αθλητές και σύσσωμη η μεγάλη «οικογένεια» της ΝΕΠ συγχαίρουν τον συντοπίτη ΝΟΠ για την κατάκτηση του Πανελληνίου Παιδικού πρωταθλήματος πόλο. Είναι μια μεγάλη επιτυχία που διατηρεί ψηλά τη σημαία του ναυταθλητισμού στην πόλη μας και δείχνει την υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνεται στην Πάτρα.
Κι εμείς, όμως, από την πλευρά μας είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για μια ακόμη διάκριση που είχε η ομάδα μας, με τους Παίδες μας να προκρίνονται σε μια ακόμη τελική φάση Πανελληνίου πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας μεγάλες νίκες. Μπράβο σε προπονητές και παιδιά!

Ειδήσεις τώρα

Μεγάλες επιδόσεις Βαρβίας, Χριστόπουλος, πρωτιά της Ολυμπιάδας

Ο γάμος του Καυκά και η διπλή χαρά για την βάπτιση του γιου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports