Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Διαψεύδουν οι εκπαιδευτικοί του 56ου Δημοτικού τις καταγγελίες περί ύποπτου βαν- Τι λένε για το περιστατικό που προκάλεσε αναστάτωση

φωτο αρχείου eurokinissi

φωτο αρχείου eurokinissi

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν

 Σε ανακοίνωση των εκπαιδευτικών του 56ου Δημοτικού Σχολείου της Πάτρας αναφέρεται:

Την Παρασκευή 09/06/2023,την τελευταία διδακτική ώρα, μαθητές οδηγηθήκαν από την Εικαστικό του σχολείου στον αύλειο χώρο, προκειμένου να συνθέσουν μια ομαδική καλοκαιρινή κατασκευή. Οι μαθητές βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε σκιερό χώρο μπροστά από την κεντρική είσοδο του σχολείου ζωγραφίζοντας. Γύρω στις 13.00μ.μ. δύο μαθήτριες απομακρύνθηκαν από την ολομέλεια και έτρεξαν προς τα κάγκελα της οδού Λεμεσού.

Η Εικαστικός έσπευσε ζητώντας από τις μαθήτριες να επιστρέψουν στο σημείο που βρίσκονταν όλοι οι συμμαθητές τους. Τότε η μία από τις δύο μαθήτριες ανέφερε ότι «είδαν κάποιο βαν» και η Εικαστικός απάντησε πως «δεν έπρεπε να απομακρυνθούν και να μην το ξανακάνουν. Έτσι δεν θα έρχονταν ποτέ σε επαφή με κάτι τέτοιο».

Η ίδια δεν αντιλήφθηκε κάποιο σχετικό περιστατικό, δεν είδε κάποιο βαν,ούτε άκουσε κάποιον να μιλάει στα παιδιά. Ομοίως, κανένας άλλος μαθητής του τμήματος δεν αντιλήφθηκε τίποτα σχετικά με αυτά που ανέφερε η μία από τις δύο μαθήτριες.

Αμέσως μετά το σχόλασμα, η μητέρα της μαθήτριας που ανέφερε το περιστατικό, η ίδια η μαθήτρια που παρευρέθηκε στο περιστατικό αλλά δεν το ανέφερε, καθώς και η μητέρα άλλου μαθητή ήρθαν σε επαφή με τη διευθύντρια του σχολείου και κατήγγειλαν το περιστατικό με έντονη ανησυχία. Η μαθήτρια η οποία ανέφερε το περιστατικό δήλωσε ότι ένας άντρας την πλησίασε, τη ρώτησε τι ώρα σχολάει και της τόνισε ότι έχει καραμέλες και λούτριναπαιχνίδια σε ένα βαν. Την προέτρεψε να έρθει μαζί της για να της τα δείξει. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η ίδια μαθήτρια  περιέγραψε με λεπτομέρεια τον άντρα που της μίλησε, ενώ τόνισε ότι δεν είδε κάποιο σταθμευμένο βαν. Η μαθήτρια η οποία δεν ανέφερε το περιστατικό δεν μίλησε καθόλου, αντέδρασε ψύχραιμα και δεν παραπονέθηκε για τυχόν τραυματισμούς ή μώλωπες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με διευκρινήσεις για αίτημα το οποίο είχε κατατεθεί την ίδια ημέρα από το σχολείο και αφορούσε άλλο ζήτημα άσχετο με το εν λόγω συμβάν. Η διευθύντρια στα πλαίσια αυτής της επικοινωνίας ανέφερε και το υπό διερεύνηση περιστατικό.

Αμέσως μετά το πέρας της ανωτέρω συνάντησης, η διευθύντρια επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών και ανέφερε λεπτομερώς το γεγονός. Ταυτόχρονα ενημέρωσε και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Η μαθήτρια η οποία δεν ανέφερε το περιστατικό, παρέμεινε στο σχολείο μέχρι τις 15.00 παρακολουθώντας το ολοήμερο Πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια της φοίτησης ανέφερε στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό ότι ένας συμμαθητής της τράβηξε το χέρι, ωστόσο υπήρξε ευδιάθετη, έπαιζε κανονικά και δεν παρατηρήθηκε οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά της. Στις 15.00 αποχώρησε συνοδευόμενη από τη μητέρα της. Το Πρόγραμμα του Ολοήμερου κύλησε κανονικά.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας,η διευθύντρια του σχολείου πληροφορήθηκε ότι διαδίδονται ανυπόστατες και ψευδείς πληροφορίες παραποίησης του γεγονότος μέσω Viber σε ομάδες γονέων. Μερικές έκαναν λόγο για «απαγωγείς» που πηδούν τα κάγκελα εν ώρα λειτουργίας του Ολοήμερου και απαγάγουν παιδιά, ενώ άλλες αναφέρουν ότι οι δράστες τραβούσαν μαθητές από το χέρι μέσα από τα κάγκελα με σκοπό να τα διαπεράσουν και να τους απαγάγουν.Ταυτόχρονα,αναδημοσιεύεται αυθαίρετα το άρθρο με τίτλο Προσπάθησαν να αρπάξουν παιδιά από Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας σε τοπικό τύπο χωρίς προηγούμενη επικοινωνία με το σχολείο.

Οι ανυπόστατες και παραπλανητικές πληροφορίες προκάλεσαν την εύλογη ανησυχία των γονέων του σχολείου, τον φόβο για την ασφάλεια των παιδιών τους και την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους εκπαιδευτικούς.

Το Σάββατο το πρωί, ανήσυχοι γονείς επικοινώνησαν τηλεφωνικά με εκπαιδευτικούς του σχολείου  ζητώντας  να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν το γεγονός. Ακούστηκε ότι η μητέρα της μαθήτριας που δεν ανέφερε το περιστατικό,εισήγαγε την κόρη της στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο για να εξεταστεί, μια και εμφάνισε μώλωπες στα χέρια. Η διευθύντρια επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη μητέρα, καθώς  δεν είχαν παρατηρηθεί στα χέρια του παιδιού εμφανή σημάδια ή μώλωπες την Παρασκευή 09/06.  Η  μητέρα επιβεβαίωσε την εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο εξηγώντας πως ο απαγωγέας τράβηξε την κόρη της από το χέρι μέσα από τα κάγκελα με αποτέλεσμα να προκληθεί τραυματισμός. Ωστόσο, ο ισχυρισμός του συγκεκριμένου περιστατικού δεν έχει επιβεβαιωθεί από κανένα μαθητή ή εκπαιδευτικό.

Τη Δευτέρα 12/06/2023 ομάδα ανήσυχων γονέων συναντήθηκαν με τη διευθύντρια και της εξέφρασαν τους φόβους τους. Η διευθύντρια εγγυήθηκε για την ασφάλεια των μαθητών,  δεδομένου ότι ο χώρος καθημερινά εποπτεύεται από 8 εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα καταδίκασε τις ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορήσαν από μερίδα γονέων, οι οποίες διασπείρουν κλίμα τρόμου και αμαυρώνουν το έργο των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο του site που πρωτοδημοσίευσε το άρθρο και εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της με τις ανακρίβειες που καταγράφονται και τόνισε πως πρωτίστως όφειλε να επικοινωνήσει με το σχολείο.

Παράλληλα, η μητέρα της μαθήτριας η οποία δεν ανέφερε το περιστατικό, έδωσε συνέντευξη σε τοπικό κανάλι κάνοντας εκτενή και λεπτομερή αναφορά σε αυτό παρουσιάζοντας μία εντελώς δική της εκδοχή ενώ ταυτόχρονα μητέρα με το όνομα   «Στέλλα» ανέφερε ψευδώς ότι τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί στον χώρο του σχολείου μας άλλες 4 φορές, ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν έχει επιληφθεί επί του θέματος και γι αυτό το σχολείο μας είναι στοχοποιημένο. Εξέφρασε επίσης τους φόβους της για την ασφάλεια των μαθητών.

Επιπλέον την Τρίτη 13/06 δημοσιεύθηκαν τα εξής αναληθή άρθρα στον τοπικό τύπο με τίτλο «ΠΑΤΡΑ: Δύο άντρες κατέβηκαν από βαν και δελέαζαν μαθητές! Άρπαξαν κοριτσάκι από το χέρι» και «Αναβρασμός στο 56ο Δημοτικό Σχολείο, για το λευκό βαν- Φέρονται να προσπαθούσαν να προσεγγίσουν μαθήτριες».  Το περιστατικό απέκτησε πανελλήνια εμβέλεια καθώς έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με τη διευθύντρια του σχολείου από τον τηλεοπτικό σταθμό του ANT1 και συγκεκριμένα από την εκπομπή του κ. Παπαδάκη, αλλά και του Star.

Η διευθύντρια την ίδια ανωτέρω ημερομηνία, απευθύνθηκε στην Ασφάλεια Πατρών, η οποία διερευνά το περιστατικό, και ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας. Ο υπεύθυνος αστυνομικός της ανέφερε ότι δεν έχει προκύψει κανένα βάσιμο στοιχείο και ότι οι γειτονικές κάμερες δεν έχουν καταγράψει τίποτα σχετικό.

Η διευθύντρια επικοινώνησε τηλεφωνικά και με το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της μαθήτριας. Λόγω ιατρικού απόρρητου αυτό κατέστη ανέφικτο. Τη διαβεβαίωσαν όμως ότι την Παρασκεύη 09/06 το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και ότι δεν λειτουργεί Ιατροδικαστική Υπηρεσία, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με τα λεγόμενά της μητέρας, αλλά και τις δημοσιεύσεις του τοπικού τύπου.

 

Πάτρα, 15-6-2023

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 56ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις