Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο-ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με αφ...

Στη διαδήλωση λαμβάνουν μέρος περίπου 500 άτομα

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στο κέντρο της Πάτρας με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

«Οι ζωές των προσφύγων μετράνε. Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες. Σταματήστε τα pushback.  Σταματήστε τις μαζικές δολοφονίες. Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Κάτω η μεταναστευτική συμφωνία της ΕΕ» είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό.

Στη διαδήλωση λαμβάνουν μέρος περίπου 500 άτομα. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου.

Οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν: 

Οι δεκάδες νεκροί πρόσφυγες, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους εκατοντάδες που ήταν μέσα στο πλοίο που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου ερχόμενο από τη Λιβύη, είναι μία ακόμη μαζική ρατσιστική δολοφονία της ΕΕ-Φρούριο, ένα διαρκές έγκλημα στο οποίο ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία πρωτοστατούν, δίπλα στην Μελόνι, τον Ορμπάν και στους υπόλοιπους “ηγέτες” της ΕΕ.

Πρόσφυγες και μετανάστες αναζητώντας μία καλύτερη ζωή ρισκάρουν την ζωή τους. Ο φράχτης του Έβρου έχει κλείσει την πιο ασφαλή διαδρομή και για να μπορέσουν να περάσουν τελικά στην Ευρώπη- φρούριο ακολουθούν πολύ επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.

Η “πολιτισμένη ΕΕ” και οι κυβερνήσεις της, έχουν καταργήσει, στην πράξη, το δικαίωμα των κατατρεγμένων προσφύγων- μεταναστών για άσυλο. Έχουν μετατρέψει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε υγρά νεκροταφεία εξαιτίας της ρατσιστικής πολιτικής των κλειστών συνόρων. Η πολιτική της ΕΕ με τις συμφωνίες της για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ , και όλος ο εθνικιστικός εσμός που στηρίζουν την ρατσιστική αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ.

Είναι προμελετημένο έγκλημα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να φέρουν τον κόσμο στα μέτρα τους: Διαλύουν χώρες, ληστεύουν τον πλούτο τους, συμμετέχουν σε πολέμους και υποδαυλίζουν εμφύλιους. Συρία, Λιβύη, Μάλι, η λίστα είναι ατελείωτη. Η Ελλάδα, ακολουθώντας πειθήνια την ΕΕ και το ΝΑΤΟ θέλει να παρουσιάζεται ως “η ασπίδα της ΕΕ”. Αρνούμαστε αυτόν το ρόλο. Αρνούμαστε να μας μετατρέψετε σε παρατηρητές των φόνων που διαπράττεται.

Τι άλλη απόδειξη χρειάζεται για το ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος, μετά την πρόσφατη συμφωνία της ΕΕ για το μεταναστευτικό; Μια άθλια ρατσιστική συμφωνία που προβλέπει να φυλακίζονται στα σύνορα οι αιτούντες άσυλο που δεν έχουν “σοβαρές πιθανότητες” να το αποκτήσουν (πριν τις αιτήσεις) οδηγώντας στις φυλακές ακόμα και μικρά παιδιά, που δίνει την δυνατότητα στην χώρα υποδοχής να επιστρέφει τους πρόσφυγες οπουδήποτε (όχι στην χώρα προέλευσης, αλλά όπου να ‘ναι  αρκεί να μπορεί να αποδειχθεί κάποιος “δεσμός”) και στο τέλος δίνει το δικαίωμα σε όποιον δεν θέλει μετανάστες να το εξαργυρώνει με 20.000 ευρώ το “κεφάλι”!! Τόσο αποτιμά η ΕΕ την ζωή αυτών των ανθρώπων.

Οι ζωές των προσφύγων μετράνε. Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες. Σταματήστε τα pushback.  Σταματήστε τις μαζικές δολοφονίες. Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Κάτω η μεταναστευτική συμφωνία της ΕΕ.

Παλεύουμε ενάντια στην δολοφονική πολιτική τους, για να μη γίνει το Αιγαίο ένας διαρκής υγρός τάφος ανθρώπων, ζωών και ονείρων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις