Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός το Σαββατοκύριακο: Με βροχές και ζέστη μας αποχαιρετά ο Μάιος

Καιρός το Σαββατοκύριακο: Με βροχές και ...

Η πρόγνωση του καιρού

Με ζέστη και βροχές θα μας αποχαιρετήσει ο Μάιος, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, η αστάθεια του καιρού θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, παρόμοι με τις προηγούμενες ημέρες θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο, με τοπικές βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται στα ηπειρωτικά της χώρας, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ο καιρός το Σάββατο: Βροχές σε μεγάλο κομμάτι της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι -Εξασθενούν τα φαινόμενα το βράδυ
Πιο αναλυτικά, στην Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια και βαθμιαία τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 25 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Παρόμοιο το σκηνικό και την Κυριακή
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, με την θερμοκρασία να μένει στα ίδια επίπεδα, ενώ βροχές θα εκδηλωθούν και πάλι σε μεγάλο κομμάτι της ηπεριωτικής χώρας, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

Ειδικότερα, στην ανατολική και νότια χώρα θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με την θερμοκρασία να μένει στα ίδια επιπεδα, στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις