Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Σε 9 μέρες νομοθετούμε 3 έκτακτες παρεμβάσεις σωτηρίας της κοινωνίας

Σε 9 μέρες νομοθετούμε 3 έκτακτες παρεμβ...
Κώστας Μάρκου

Του Κώστα Μάρκου

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε από την κατάμεστη Πλατεία Τερψιθέας του Πειραιά τα μέτρα της πρώτης μέρας της προοδευτικής κυβέρνησης.

 Πρόκειται για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εφαρμόσει πριν ακόμα ανοίξει η νέα Βουλή τρεις αναγκαίες και έκτακτες παρεμβάσεις για την αποτροπή των άμεσων ολέθριων συνεπειών της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, σε 9 μέρες από τώρα νομοθετούμε:

1)      Την αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μέχρι να νομοθετηθεί το σχέδιο ολοκληρωμένης προστασίας της ιδιοκτησίας από τα χρέη. Σε 9 μέρες από σήμερα θα πάψουν οι βίαιες εξώσεις των συμπολιτών μας από τις λαϊκές κατοικίες.

2)      Την μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στον κατώτερο συντελεστή (6%), τον μηδενισμός του ΦΠΑ σε γάλα, ψωμί, παιδικές τροφές, την μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στο κατώτερο επιτρεπτό επίπεδο. Σε 9 μέρες από σήμερα το νοικοκυριό θα νιώσει την καθημερινή ανακούφιση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον προϋπολογισμό του.

3)      Την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ώστε να προλάβουμε οι φετινές πανελλήνιες να μην γνωρίσουν τις συνέπειες της αντιδραστικής πολιτικής της κ. Κεραμέως στους εισαχθέντες.

Σε 9 μέρες από τώρα χρησιμοποιούμε την δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, να νομοθετήσουμε αυτά που θεωρούμε εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατεπείγοντα μέτρα, χωρίς να περάσουν άμεσα από τη Βουλή. Χρησιμοποιούμε την έννοια του κατεπείγοντος όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς, δηλαδή ως καθήκον σωτηρίας των συμπολιτών μας από την καταστροφική πολιτική του κ . Μητσοτάκη, που πρέπει να σταματήσει «χτες»! Υλοποιούμε την ευχέρεια που μας δίνει η Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με γνώμονα την ανακούφιση στα είδη πρώτης ανάγκης και την διατήρηση μιας στέγης πάνω από τα κεφάλια μας!

^Κώστας Μάρκου, Γιατρός Ενδοκρινολόγος, Ομ. Καθηγητής Παν/μίου Πατρών, Υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις