Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας από Λάρισα: "Ήρθε η ώρα της αλλαγής - Ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη"

Τσίπρας από Λάρισα: "Ήρθε η ώρα της...

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και την παραδοχή του για το σκάνδαλο των υποκλοπών στο χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών, άφησε ο Αλέξης Τσίπρας

Την βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές θα είναι πρώτος και με διαφορά εξέφρασε από την Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας και εξαπέλυσε επίθεση στο «καθεστώς Μητσοτάκη».

«Ως εδώ! Ως εδώ με την αισχροκέρδεια, με την οικογενειοκρατία, με την ανισότητα, με την αδιαφορία, ως εδώ με την αλαζονεία. Ως εδώ με την αδικία. Ως εδώ με το καθεστώς Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα της αλλαγής!».

Θύμισε τα τελευταία λόγια του Μαρίνου Αντύπα: Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης και πρόσθεσε ότι σήμερα είναι επίκαιρα καθώς «οι ανισότητες διευρύνονται, οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Ένα αυταρχικό παρακράτος καταλύει βάναυσα τις ελευθερίες μας, ακόμη και αυτή των επικοινωνιών μας. Με κακόβουλα λογισμικά και παρακολουθήσεις».

Η αδελφότητα η ενότητα του λαού μας είναι το μόνο όπλο του απέναντι στις δυσκολίες που περνά, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε απευθυνόμενος σαφώς προς τον κ. Ανδρουλάκη «και ελπίζω αύριο να μη μας πούνε ότι κλέβουμε και τα συνθήματα του Μαρίνου Αντύπα …».

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί γνήσιο εκφραστή και κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης του τόπου μας. «Και αν τα ιδανικά και οι αξίες του, τα συνθήματά μας αυτά, είναι ξανά επίκαιρα είναι γιατί έχουμε τη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης που τα έχει κάνει επίκαιρα. Και γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα ηττηθεί μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ τη νικήσει. Και θα τη νικήσουμε. Να είστε σίγουροι».

Στο χθεσινό debate "συντελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του κ. Μητσοτάκη"
Για "αποκαλυπτήρια του κ. Μητσοτάκη" έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη χθεσινή τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Αναφέρθηκε στην παραδοχή του Πρωθυπουργού ότι η υπόθεση των υποκλοπών αφορά ένα "σκάνδαλο", κατηγορώντας τον ότι "εννιά μήνες το έκρυβε επιμελώς. Και με την πρώτη ερώτηση έπαθε τρικυμία".

"Αν όμως δεν υπήρξε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις, πώς ο ίδιος επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο στην εξεταστική για να συγκαλύψει την αλήθεια; Γιατί η υπεύθυνη εισαγγελέας της ΕΥΠ, κα Βλάχου, που υπέγραψε τις παρακολουθήσεις χωρίς να υπάρχει εθνικός λόγος, δηλαδή παράνομα, παραμένει ακόμη στη θέση της; Γιατί εννέα μήνες τώρα καμιά κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί σε κανέναν από τη Δικαιοσύνη;", πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και την "fake" -όπως την χαρακτήρισε- παραίτηση του Κώστα Καραμανλή "που τώρα είναι υποψήφιος, γιατί και αυτός θέλει να ξεπλυθεί στη κολυμβήθρα του Σιλωάμ".

"Είναι πια ολοφάνερο: Βλέπουν τη ψήφο του λαού ως ξέπλυμα για όσα τους βαραίνουν. Και δεν νοιάζονται. Όσοι όμως νοιαζόμαστε, και είμαστε πάρα πολλοί, δεν πρόκειται ούτε να ξεχάσουμε, ούτε να εφησυχάσουμε. Για να δικαιωθούν τα θύματα και οι οικογένειές τους. Όσο αυτό είναι δυνατό, Και για να μην υπάρξει ποτέ μια παρόμοια τραγωδία", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες 50 ημέρες
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες 50 ημέρες της κυβέρνησής του, αλλά και σε βάθος τετραετίας.

Αποσυνδέουμε την τιμή της χονδρεμπορικής ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου.
Θεσπίζουμε ανώτατο συντελεστή κέρδους στην παραγωγή ενέργειας στο 5%.
Θεσπίζουμε ανώτατο όριο τιμής στη λιανική για την ηλεκτρική ενέργεια ανά μεγαβατώρα.
Μειώνουμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, βενζίνη, φυσικό αέριο) στο χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Καταργούμε την καταβολή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.
Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.

Και σε βάθος ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ

Αξιοποιούμε τα διαθέσιμα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την ολοκλήρωση περιφερειακών και τοπικών υποδομών και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής.
Επιδοτούμε την αγορά ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους όλων των ζωικών ειδών.
Επιδοτούμε την αγορά λιπασμάτων για τους αγρότες.
Χορηγούμε μικρόπιστώσεις έως 25.000€ με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος, ενός άδικου φορολογικού βάρους που επιβαρύνει οριζόντια επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Σε ότι αφορά τα Αγροτικά χρέη: Ρυθμίζουμε τις τις οφειλές με Άμεση άρση κατασχέσεων, διαγραφή τόκων και μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμών των δανείων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας
Αλλάζουμε, τέλος, τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να διατηρηθεί ο Δημόσιος και αλληλέγγυος χαρακτήρας του, αλλά ταυτόχρονα να καταστεί κοινωνικά δίκαιος και πραγματικά αρωγός στο εισόδημα του παραγωγού με θεσμοθέτηση της προκαταβολής αποζημιώσεων ·
Και θεσμοθετούμε τη διμερή ισόποση χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ από τους παραγωγούς και το Ελληνικό Δημόσιο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις