Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πόλεμος στη Μέση Ανατολή Δίκη Τεμπών
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ημερίδα για τον Αυτισμό στην Πάτρα: «Μαθαίνουμε διαφορετικά, Προχωράμε μαζί»

Ημερίδα για τον Αυτισμό στην Πάτρα: «Μαθ...

Με επιτυχία η Ημερίδα του Συλλόγου «ΜΙΤΟΣ» για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό «ΜΙΤΟΣ», με τίτλο «Μαθαίνουμε διαφορετικά, Προχωράμε μαζί», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Η εκδήλωση έφερε στο προσκήνιο τις κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, από τη σχολική ηλικία έως την αυτόνομη διαβίωση. Εκπρόσωποι της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων αναπηρίας ένωσαν τις φωνές τους για τη διαμόρφωση ρεαλιστικών λύσεων κοινωνικής ένταξης.

Εργα με υπογραφή «ΜΙΤΟΣ» και ανοιχτά μέτωπα

Ο Σύλλογος υπενθύμισε τη διαρκή και ουσιαστική του παρέμβαση στη δημιουργία υποδομών, έχοντας συμβάλει καθοριστικά:

• Στην ανέγερση του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για τον Αυτισμό.

• Στην ανακατασκευή του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στην Άνω Πόλη.

Κραυγή αγωνίας για το Κέντρο Διημέρευσης και τις Στέγες (ΣΥΔ)

Κεντρικό σημείο της ημερίδας αποτέλεσε η αγωνία για την ολοκλήρωση του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας καθώς και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Παρά το γεγονός ότι το έργο βρίσκεται υπό κατασκευή, παραμένει η αβεβαιότητα λόγω έλλειψης σαφούς χρονοδιαγράμματος αποπεράτωσης και εξοπλισμού.

«Για εμάς, κάθε μέρα καθυστέρησης δεν είναι τεχνικό ζήτημα, είναι ζωές και χρόνια χαμένα», τονίστηκε χαρακτηριστικά. Αυτές οι δομές δεν είναι απλώς κτίρια, αλλά η μοναδική ελπίδα για ένα περιβάλλον αξιοπρέπειας και υποστήριξης.

Ο Σύλλογος «ΜΙΤΟΣ» καλεί θεσμικούς φορείς και πολίτες σε διαρκή εγρήγορση. Η συμπερίληψη είναι ευθύνη όλων μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις
Κοινωνία
["\u03a0\u03ac\u03c4\u03c1\u03b1-\u0394\u03c5\u03c4\u03b9\u03ba\u03ae \u0395\u03bb\u03bb\u03ac\u03b4\u03b1","\u03a0\u03b1\u03b3\u03ba\u03cc\u03c3\u03bc\u03b9\u03b1 \u0397\u03bc\u03ad\u03c1\u03b1 \u0391\u03c5\u03c4\u03b9\u03c3\u03bc\u03bf\u03cd"]
826379
Follow us on Facebook
Follow us on Facebook

Ειδήσεις