Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

H πεντάρα της Παναχαϊκής επί του ΠΑΟΚ

H πεντάρα της Παναχαϊκής επί του ΠΑΟΚ

Η διπλή… Νίκη στη Θεσσαλονίκη

* Του δημοσιογράφου και ερευνητή, Γρηγόρη Δημακάκου

Προ τριών εβδομάδων ανέβασα ποστ με τις εκτός έδρας νίκες που πέτυχαν οι ομάδες της περιφέρειας στις έδρες του άλλοτε ΠΟΚ. Είναι συνολικά 50. Εξ αυτών οι 24 προήλθαν σε βάρος του Παναθηναϊκού, οι 21 σε βάρος της ΑΕΚ και οι 5 σε βάρος του Ολυμπιακού. Αφορούν φυσικά αγώνες που έγιναν στο πλαίσιο της μεγάλης κατηγορίας (Α’ Εθνική, Σούπερ Λιγκ).
Μία περισσότερη εντός έδρας ήττα από τους «πράσινους», δηλαδή 25, έχει υποστεί από ομάδες της περιφέρειας ο ΠΑΟΚ. Η πρώτη που «άλωσε» την έδρα του «δικεφάλου» ήταν η Νίκη Βόλου, την περίοδο 1962-63.
Το ματς έγινε στις 2 Ιουνίου 1963 στο τότε «Χαριλάου», που χρησιμοποίησε ως έδρα ο ΠΑΟΚ και ήταν πρωινό, αφού την ίδια ημέρα το απόγευμα ο Άρης υποδέχθηκε και κέρδισε με 2-1 τον Εθνικό.
Σκόρερ για τους Βολιώτες ήταν ο Παναγιώτης Κασαπλέρης στο 51’ με κεφαλιά και ο Λευτέρης Καλλιοντζής στο 62’ με σουτ.
Ακολούθησε μια οκταετία, στην οποία ο ΠΑΟΚ έπεσε 3 φορές θύμα του σπουδαίου Πιερικού της εποχής. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι η τελευταία ομάδα που νίκησε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ, παράλληλα όμως και εκείνη με τις περισσότερες νίκες στην έδρα των «ασπρόμαυρων». Συγκεκριμένα, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» νίκησε στις 12 Σεπτεμβρίου 2021 με σκόρερ τον Πέδρο Κόντε στο 86’ της αναμέτρησης (φωτό).
Σε ό,τι αφορά τον Άρη, έχει υποστεί 36 εντός έδρας ήττες από ομάδες της περιφέρειας. Η Νίκη Βόλου ήταν εκείνη που «έσπασε» και την έδρα των «κιτρίνων», την περίοδο 1963-64. Στις 29 Απριλίου 1964 οι «κυανόλευκοι» έφυγαν νικητές με 2-0 από το σπίτι του Άρη με δύο γκολ που πέτυχε με ισάριθμα σουτ στο 44’ και στο 76’ ο Βασίλης Κωστόπουλος.
Η τελευταία ομάδα που επικράτησε στην έδρα του Άρη ήταν επίσης από τον Βόλο. Στις 5 Φεβρουαρίου 2022 ο ΝΠΣ Βόλος κέρδισε με 2-0, χάρη στα γκολ του Άλεξ Σοάρες στο 80’ και στο 86’ του Χόρχε Κορέα.
Η Ξάνθη και ο ΟΦΗ είναι οι δύο ομάδες που έχουν εκπορθήσει τις περισσότερες φορές το «κάστρο» του Άρη, από 5 φορές η κάθε μία. Συνολικά 20 ομάδες έχουν καταφέρει να φύγουν νικήτριες από την έδρα υων «κιτρίνων» και 15 από την έδρα του ΠΑΟΚ.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports