Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιάννενα: Γονείς καταγγέλλουν "στρατολόγηση" μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους

Γιάννενα: Γονείς καταγγέλλουν "στρα...

Καλούν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να απομονώσουν τα φαινόμενα οπαδικής βίας

Νέες προεκτάσεις του αιματηρού επεισοδίου οπαδικής βίας στα Γιάννενα έρχονται στη δημοσιότητα έπειτα από καταγγελίες γονέων.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών, με ανακοίνωσή της λίγες μέρες μετά την αιματηρή συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα υποστηρίζει ότι οι οπαδικές αντιπαραθέσεις έχουν μεταφερθεί στους χώρους των σχολείων.

Μάλιστα, αποδίδει σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις και βανδαλισμούς σχολείων που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, όπως το ΕΠΑΛ και τα σχολεία στον Κατσικά σύμφωνα με το epiruspost.gr.

Στην ανακοίνωσή τους, οι γονείς χαρακτηρίζουν «κοινό μυστικό» την διαρκή προσπάθεια «στρατολόγησης» μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους, οι οποίοι «στα χαρτιά καταργήθηκαν αλλά επί της ουσίας φαίνεται ότι εξακολουθούν να λειτουργούν» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Αγωνία για την έξαρση οπαδικής βίας
«Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ, Ιωαννιτών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το φαινόμενο της έξαρσης της οπαδικής βίας στην πόλη μας. Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την δολοφονική συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών και εγκληματικών ομάδων που με "προκάλυμμα" τον αθλητισμό επιχειρούν να δηλητηριάσουν τη ζωή και τις συνειδήσεις νέων ανθρώπων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως σημειώνουν οι γονείς, αυτό που τους απασχολεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν οι οπαδικές αντιπαραθέσεις στους χώρους των σχολείων. «Αυτό μαρτυρούν οι πρόσφατοι βανδαλισμοί σχολικών κτηρίων (πχ ΕΠΑΛ-Κατσικάς) κατά τους οποίους οι βάνδαλοι άφησαν το αποτύπωμά τους αναγράφοντας οπαδικά συνθήματα. Είναι άλλωστε «κοινό μυστικό» η διαρκής προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους (οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν «καταργηθεί» !!!), αξιοποιώντας την αγάπη για την ομάδα τους» επισημαίνουν.

Τι ζητούν οι γονείς
Η Ένωση Γονέων καλεί τις τοπικές αρχές και τους μαζικούς φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποδόμηση των οπαδικών φαινομένων και την ουσιαστική ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού.

Παράλληλα ζητά από τους Συλλόγους Γονέων, κάθε γονέα ξεχωριστά, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, να συμβάλλουν στην απομόνωση του φαινομένου της οπαδικής βίας και στην αποτροπή κάθε προσπάθειας μεταφοράς της στους χώρους των σχολείων.

«Τα σχολεία δεν είναι – ούτε θα επιτρέψουμε να γίνουν – "κερκίδα", για να λύνουν τις διαφορές τους οι μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού» τονίζουν οι γονείς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις