Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κιβωτός του Κόσμου: Για «πρώτη δικαίωση» κάνουν λόγο τα θύματα μετά την ποινική δίωξη στον πατέρα Αντώνιο

Κιβωτός του Κόσμου: Για «πρώτη δικαίωση»...

Η ανακοίνωση τους

Στη «δικαίωση των θυμάτων που βρήκαν το σθένος να καταγγείλουν, παρά τη μικρή τους ηλικία» αναφέρονται σε κοινή ανακοίνωσή τους για την ποινική δίωξη εις βάρος του πατέρα Αντωνίου και πρώην εργαζομένων της Κιβωτού Του Κόσμου  οι δικηγόροι των θυμάτων.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας Κώστας Κοσμάτος, Κλειώ Παπαπαντολέων και Χρήστος Λαμπάκης, εξέδωσαν ανακοίνωση για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του πατέρα Αντωνίου και των πρώην εργαζομένων της Κιβωτού του Κόσμου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί αναμφισβήτητα σημαντική εξέλιξη».

«Αφενός σημαίνει ότι η Εισαγγελέας που μελέτησε τη δικογραφία έκρινε ότι συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών εγκλημάτων εις βάρος των εντολέων μας, αξιολογώντας προφανώς ως αξιόπιστες τις καταγγελίες και καταθέσεις τους. Αφετέρου συνιστά μία πρώτη, έστω και σε πρώιμο στάδιο, δικαίωση των εντολέων μας αλλά και όλων των θυμάτων, οι οποίοι βρήκαν το σθένος να καταγγείλουν, παρά τη μικρή τους ηλικία», εξηγούν οι δικηγόροι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή (7.4.2023) έγινε γνωστό πως αποδόθηκαν οι κατηγορίες για την υπόθεση του πατέρα Αντωνίου και της Κιβωτού του Κόσμου, μετά την πολύμηνη εισαγγελική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις καταγγελίες για σεξουαλικές και σωματικές κακοποιήσεις στη δομή.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων:

«H άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του βασικού εμπλεκομένου και επτά άλλων εργαζομένων στην Κιβωτό του Κόσμου, στη βάση όλου εν γένει του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε κατά την προκαταρκτική εξέταση αποτελεί αναμφισβήτητα σημαντική εξέλιξη.

Αφενός σημαίνει ότι η Εισαγγελέας που μελέτησε τη δικογραφία έκρινε ότι συντρέχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση σοβαρών εγκλημάτων εις βάρος των εντολέων μας, αξιολογώντας προφανώς ως αξιόπιστες τις καταγγελίες και καταθέσεις τους. Αφετέρου συνιστά μία πρώτη, έστω και σε πρώιμο στάδιο, δικαίωση των εντολέων μας αλλά και όλων των θυμάτων, οι οποίοι βρήκαν το σθένος να καταγγείλουν, παρά τη μικρή τους ηλικία.

Αναμένουμε την διαβίβαση της δικογραφίας σε τακτικό ανακριτή ως προς τα κακουργήματα και τον ορισμό δικασίμου για τις πλημμεληματικές πράξεις.

Σεβόμενοι απολύτως τη μυστικότητα της ανακριτικής διαδικασίας, αλλά και τη δευτερογενή θυματοποίηση των εντολέων μας που έλαβε χώρα με τη δημοσιοποίηση υλικού της δικογραφίας, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση ή αναφορά. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι η όσο το δυνατόν ταχύτερη διαδικαστική εξέλιξη και εκκαθάριση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα συντείνει στον περιορισμό του τραύματος και του στιγματισμού τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις