Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κιβωτός του Κόσμου: Ποινική δίωξη στον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων

Κιβωτός του Κόσμου: Ποινική δίωξη στον π...

Από την έρευνα ωστόσο που διενήργησαν οι εισαγγελείς ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις κι άλλων αξιόποινων πράξεων

Υπόλογος για βαρύτατο αδίκημα σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου, καθίσταται ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της ΜΚΟ πατέρας Αντώνιος μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα σε βάρος του με βάση το υλικό τής δικογραφίας που σχημάτισε η Εισαγγελία Ανηλίκων μετά από πολύμηνη έρευνα.

Η δίωξη αφορά και επτά πρώην υπαλλήλους της Κιβωτού οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο ιερωμένος καθίσταται πλέον κατηγορούμενος για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση, με χρόνο τέλεσης των πράξεων που του αποδίδονται από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει τις περιπτώσεις ενός 19χρονου, σήμερα, πρώην φιλοξενούμενο σε σπίτι της Κιβωτού στην επαρχία και ενός 15χρονου, σήμερα, αγοριού, οι οποίοι κατήγγειλαν τον κατηγορούμενο στις αρχές για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος τους.

Η δικογραφία για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα σε βάρος τού πατέρα Αντώνιου διαβιβάστηκε ήδη σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθεί σε απολογία ο ιδρυτής της Κιβωτού.

Παράλληλα σε βάρος του ιερωμένου και επτά υπαλλήλων της Κιβωτού, τρεις από χώρους στην Αθήνα, δύο από τον Βόλο και δύο από τη Χίο, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα που αφορούν κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών για τις οποίες ηθικός αυτουργός θεωρείται ο πατέρας Αντώνιος.

Οι κατηγορίες , ανά περίπτωση αφορούν τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή. Σύμφωνα με τη δίωξη ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές έχει ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Κιβωτού.

Ο χρόνος τέλεσης των πράξεων, κατά την δικογραφία, αφορά το διάστημα από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022. Το σκέλος αυτό της δικογραφίας διαχωρίστηκε και καθώς αφορά πλημμελήματα και προκύπτει κίνδυνος παραγραφής, η δικογραφία διαχωρίστηκε ώστε η υπόθεση, που θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Παράλληλα η Εισαγγελία αποστέλλει στις Εισαγγελίες Πειραιά και Χίου, προκειμένου να προβούν στις δέουσες ενέργειες, στοιχεία από την έρευνα των Εισαγγελέων Ανηλίκων που φαίνεται να αφορούν άλλες αξιόποινες πράξεις, που δεν σχετίζονται με εκείνες που αποδίδονται στους επτά υπαλλήλους, που αφορούν άλλα πρόσωπα, εργαζόμενους και τροφίμους.

Η έρευνα για όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες που έγιναν και διενεργήθηκε από τις Εισαγγελείς Ανηλίκων Κατερίνα Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσιχλή, οι οποίες έλαβαν καταθέσεις και μελέτησαν άλλα στοιχεία.

Με την ολοκλήρωση του έργου τους η δικογραφία διαβιβάστηκε στην επικεφαλής της ποινικής δίωξης Εισαγγελέα προκειμένου να μελετήσει το υλικό και να προχωρήσει την ποινική διαδικασία καθώς οι εμπλεκόμενοι είναι ενήλικοι και επομένως δεν είχαν αρμοδιότητα οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν σε εξηγήσεις ως ύποπτοι τόσο ο πατέρας Αντώνιος όσο και οι υπάλληλοι.

Ο επικεφαλής του ΜΚΟ σε υπόμνημα που παρέδωσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων αρνήθηκε πλήρως όσα του καταλογίζουν οι καταγγέλλοντες κάνοντας λόγο σε «προφανείς σκοπιμότητες». Ισχυρίζεται δε ότι οι δύο καταγγελίες για σεξουαλικές πράξεις που του αποδίδονται είναι «προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες».

Ο πατέρας Αντώνιος έχει ωστόσο άλλο ένα ανοιχτό μέτωπο με τη Δικαιοσύνη καθώς ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Σέβης διενεργεί με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας έλεγχο στα οικονομικά της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, του ιδρυτή και της συζύγου του αλλά και άλλων εννέα προσώπων ώστε να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί οικονομικά αδικήματα όπως φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων αλλά και άλλα, εφόσον ζητηθεί από τη νέα Διοίκηση, όπως για απιστία ή υπεξαίρεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις