Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι γίνεται με το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Σκουπιδιών; Ούτε φωνή και από Μάιο, ίσως, η ακρόαση

Τι γίνεται με το Εργοστάσιο Επεξεργασίας...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Προβλέπεται να εξυπηρετούν τα απορρίμματα των Δήμων Ερυμάνθου, Δυτικής Αχαΐας και Πατρέων

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει, οι αναβολές του διαγωνισμού κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμάτων και Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στη θέση Φλόκα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Τον διαγωνισμό έχει δημοπρατήσει ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας (ΣΥΔΙΣΑ) που είναι και δικαιούχος του έργου και ο  προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στα 93 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ 75 εκατ.).

Μιλώντας για την καθυστέρηση του διαγωνισμού αλλά και για τις επιπτώσεις αυτού, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, αναφέρει στο thebest.gr: «Ο διαγωνισμός έχει πάρει αναβολή. Είμαστε στη φάση της προκήρυξης του διαγωνισμού του Εργοστασίου και είναι η δεύτερη φορά. Το γεγονός αυτό, δεν μας ικανοποιεί γιατί υποτίθεται ότι είμαστε σε μια διαδικασία γρήγορη και πιεστική για να πάμε στην κατασκευή του εργοστασίου. Αυτό όταν συμβεί θα σημαίνει, αφενός την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων και αφετέρου λιγότερη ποινή στους Δήμους για τη μη επεξεργασία των απορριμμάτων. Είναι διπλό το κακό με αυτή την καθυστέρηση. Υπό αυτή την έννοια η ανάγκη είναι πιεστική και θα πρέπει να γίνει το συντομότερο ο διαγωνισμός και στη συνέχεια η εγκατάσταση του εργολάβου και η διαδικασία κατασκευής του. Ήταν να γίνει ο διαγωνισμός τον Οκτώβριο και έχει πάει για τώρα το Μάιο και δεν ξέρω και που αλλού θα πάει χρονικά η καθυστέρηση».

Οι νέες υποδομές προβλέπεται να εξυπηρετούν τα απορρίμματα των Δήμων Ερυμάνθου, Δυτικής Αχαΐας και Πατρέων.

Η ταυτότητα του έργου

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων (ΜΕΑ) εντός του ΧΥΤΑ Φλόκα, συνολικής δυναμικότητας 53.032 τόνων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) ανά έτος. Περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες υποδομές και την προμήθεια κινητού εξοπλισμού.

Eντός του γηπέδου θα κατασκευαστεί και Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒ) δυναμικότητας 8.113 τόνων ετησίως. Επίσης, η κατασκευή του έργου περιλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής, την προμήθεια κινητού εξοπλισμού και τη δοκιμαστική λειτουργία του έργου για 6 μήνες.

Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται και η κανονική λειτουργία της υποδομής για έξι χρόνια. Η σύμβαση προβλέπει επιπλέον: α) Δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον έξι(6) έτη λειτουργίας του έργου και β) Δικαίωμα προαίρεσης για εργασίες επέκτασης των εγκαταστάσεων ή / και πρόσθετο εξοπλισμό, σύμφωνα με την Τεχνική περιγραφή και τον Π/Υ, όπως αναλύονται στην Προμελέτη και στα Τεύχη Δημοπράτησης του έργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις