Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λαϊκές Aγορές- Πάτρα: «Ούτε ένας στους 30 πελάτες δεν ρωτάει αν έχει pos»

Λαϊκές Aγορές- Πάτρα: «Ούτε ένας στους 3...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Κανένα ενδιαφέρον από τους καταναλωτές

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον από τους καταναλωτές για τη χρήση της άυλης εφαρμογής του market pass στην λαϊκή και κατά συνέπεια ούτε και στους παραγωγούς να προμηθευτούν pos.

Στην Αθήνα που ξεκίνησε ούτε το 10% των αγορών δεν γίνονται με market pass» επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Λαϊκών Αγορών «Άγιος Τρύφωνας», Τζίμης Γιαννακόπουλος στο thebest.gr «Το 70% των πελατών μας είναι κυρίως ηλικίας άνω των 65 χρονών άρα εύκολα καταλαβαίνει κανείς τον λόγο που δεν ενδιαφέρονται. Η χρήση της εφαρμογής του market pass στο κινητό τους δυσκολεύει οπότε και δεν την χρησιμοποιούν, έρχονται με μετρητά. Ούτε ένας στους 30 πελάτες δεν ρωτάει αν έχει pos».

Η αλλαγή, ωστόσο στις λαϊκές αγορές, έρχεται από την 1η Ιουλίου, καθώς υποχρεωτικά, πλέον, πρέπει να έχουν στον πάγκο τους, οι παραγωγοί, μηχάνημα pos «κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με την ταμειακή μηχανή και στοιχίζει περίπου 350 ευρώ, συν 150 ευρώ το πρόγραμμα για να βγαίνει μια απόδειξη  και όποιος δεν έχει συμβατή ταμειακή μηχανή που θα πρέπει να την αλλάξει, τα έξοδα φτάνουν κοντά στα 1,000 ευρώ» τονίζει ο κ. Γιαννακόπουλος.

Την αλλαγή αυτή ο κ. Γιαννακόπουλος, την χαρακτηρίζει ως «αναγκαίο κακό από τη στιγμή που πλέον όλες οι συναλλαγές γίνονται με κάρτες και «παύουν να κυκλοφορούν μετρητά. Η αλήθεια είναι ότι είναι η τελευταία μας ελπίδα μήπως βάζοντας το pos αρχίσει ο κόσμος να ψωνίζει. Βέβαια θεωρώ ότι είναι δύσκολο να αλλάξει κάτι στην υπάρχουσα κατάσταση γιατί η κρίση είναι κρίση αλλά θα κάνουμε και αυτή την προσπάθεια».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις