Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

24ωρο Λουκέτο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στην Πάτρα για τα Τέμπη - Στις 10.30 το νέο συλλαλητήριο

24ωρο Λουκέτο σε ιδιωτικό και δημόσιο το...

Στην πλατεία Γεωργίου

Σε 24ωρη Πανεργατική απεργία για την Τραγωδία στα Τέμπη, από την 00.01 ώρα της Πέμπτης 16-03-2023 μέχρι τις 24.00 της ίδιας ημέρας προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Οι κινητοποιήσεις και οι πορείες στην Πάτρα

Στην Πάτρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Γεωργίου υπό τη διοργάνωση του Εργατικού Κέντρου Πατρών.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση απευθύνουν Σύλλογοι, Οργανώσεις και Σωματεία της Πάτρας.

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, θα συμμετέχει την Πέμπτη 16 Μαρτίου, στη συγκέντρωση και το συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου της πόλης, που γίνεται στο πλαίσιο της γενικής απεργίας σε όλη τη χώρα και είναι συνέχεια των λαϊκών κινητοποιήσεων, με απαίτηση να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Ο ΣΚΕΑΝΑ συμμετέχει στην πανελλαδική Συγκέντρωση – Κινητοποίηση, για το δυστύχημα στα Τέμπη, την Πέμπτη 16 Μαρτίου στην Πλατεία Γεωργίου, στις 10:30πμ. και καλεί τα μέλη του να παρευρεθούν δηλώνοντας το δυναμικό παρόν.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών στην από 14/3/2023 έκτακτη συνεδρίασή του, αφού έλαβε υπόψη του την από 13/3/2023 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς την ίδια ημέρα.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών Σωματείων Νομού Αχαΐας, Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση της ΓΣΕΒΕΕ στις 16ης Μαρτίου 2023, στις 10:30 το πρωί, στην Πλατεία Γεωργίου, για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη και καλεί όλα τα σωματεία –μέλη της να δώσουν το δυναμικό παρόν.

Τι ισχύει για τα σχολεία την Πέμπτη

Συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει οι Δάσκαλοι και οι Νηπιαγωγοί της Πάτρας αλλά και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ στην ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σημειώνεται: "Δε θα περιμένουμε το επόμενο τραγικό δυστύχημα για να φωνάξουμε, δε θα περιμένουμε στα σχολεία μας να μετρήσουμε θύματα κατά τη διάρκεια ενός νέου σεισμού, από ένα πεσμένο ταβάνι, από μια καταστροφική πυρκαγιά, από έναν κακοσυντηρημένο καυστήρα ή από ένα τροχαίο κατά τη μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο ή σε μια σχολική εκδρομή".

Στην απεργία της Πέμπτης συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς αλλά και οι υγειονομικοί της Αχαϊας όπως έχει δηλώσει το σωματείο εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα Πάτρας, "ο Ιπποκράτης".

Επίσης οι οργανώσεις Συνταξιούχων Πάτρας καλούν τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση του Ε.Κ.Π. την Πέμπτη 16 Μάρτη 2023 στις 10:30 π.μ. στην Πλατεία Γεωργίου, γιατί δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης για το έγκλημα που έγινε στα Τέμπη.

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, θα συμμετάσχει και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα, την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη προβάλοντας και υπογραμμίζοντας "για άλλη μια φορά, την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλασσίων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, απαιτώντας την κατάργηση και τροποποίηση του Ν. 4150/2013 σε ό,τι αφορά τις ειδικές – μειωμένες οργανικές συνθέσεις και την ανάγκη για θεσμοθέτηση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου το οποίο και να ανταποκρίνεται στις σημερινές πραγματικές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας ώστε να εξασφαλίζονται πλήρως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κυρίως η ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και του πληρώματος".

«Κατεβάζουν τα μολύβια» τους οι λογιστές
"Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στις συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις της 8ης Μαρτίου σε όλη την χώρα. Ο κλάδος μας είχε πολύ αυξημένη συμμετοχή απεργών σε κάθε πόλη. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι ότι πολλοί συνάδελφοι, κατά κύριο λόγο νέοι σε ηλικία, απέργησαν για πρώτη φορά, ξεπερνώντας εμπόδια και διλήμματα που τίθενται από την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της είτε άμεσα είτε έμμεσα" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις