Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

THE BEST CARNIVAL 2023

/

Πάτρα: Εντυπωσιακό το θέαμα που παρουσίασαν οι "ΣφήΓκες" στις σκάλες Γεροκωστοπούλου -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Εντυπωσιακό το θέαμα που παρουσία...

Φωτισμοί led, σκετς, χορευτικά, καρναβαλική διάθεση, "Κορίτσια στον ήλιο" και πολλά ακόμη συνέθεσαν το ευφάνταστο δρώμενο που σκηνοθέτησε η Βικτωρία Αγγελοπούλου

Η εκλεκτή ομάδα «ΣΦήγΚΕΣ» που ήδη μετρά 2 χρόνια παρουσίας, φέτος έκανε μία δυναμική παρουσία στο Πατρινό Καρναβάλι και πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις με το ξεχωριστό καρναβαλικό δρώμενο που συνδύαζε χορευτικά, υπέροχους φωτισμούς αλλά και σκετς και σάτιρα το βράδυ της Τετάρτης 22 και της Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου.

Οι «ΣΦήγΚΕΣ» παρουσίασαν λοιπόν με επιτυχία το καρναβαλικό μουσικοχορευτικό υπερθέαμα με τίτλο «Οι ΣΦήγΚΕΣ στις σκάλες» και για άλλη μια φορά μας... "κέντρισαν" το ενδιαφέρον με τον ανεπανάληπτο καρναβαλικό τους τρόπο.

Όσοι περνούσαν από το σημείο δεν υπήρχε περίπτωση να μην κοντοσταθούν για να δουν έστω για λίγο το ευφάνταστο και καλαίσθητο θέαμα. Από τις πιο αστείες στιγμές, η «αναπαράσταση» σκηνής από τα «Κορίτσια στον ήλιο» του Βασίλη Γεωργιάδη με μουσική υπόκρουση φυσικά το τραγούδι «Ένα πρωινό» του Σταύρου Ξαρχάκου.

Μόνη ένσταση ήταν θα λέγαμε η δυσκολία στο να δει κάποιος το συγκεκριμένο θέαμα εκτός και είχε πάει νωρίς και είχε σταθεί μπροστά μιας και η ορατότητα από τα άλλα σημεία και με τα γύρω μαγαζιά εστίασης γεμάτα και με τα δέντρα στον πεζόδρομο της Γεροκωτσοπούλου να εμποδίζουν, ήταν δύσκολη. Ωστόσο γι’ αυτό δεν ευθύνονται οι «ΣΦήγΚΕΣ». Απλά θα μπορούσε να είχε γίνει μία καλύτερη «διαρρύθμιση»!  

*Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ-Κοινωφελής Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας, η πρόεδρος της οποίας Ήρα Κουρή ήταν εκεί και συνεχάρη την Βικτωρία Αγγελοπούλου και τους υπόλοιπους συντελεστές του δρώμενου.

Παρών ήταν και ο Τάκης Παπαδόπουλος από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος.

Αξίζει να τονιστεί πως επρόκειτο για μια ολοκαίνουρια παράσταση της δραστήριας ομάδας με τη σκηνοθετική σφραγίδα και επιλογή των σκετς, από την Βικτωρία Αγγελοπούλου.

Την εκδήλωση παρουσίασαν με τον πηγαίο χιουμοριστικό και πάντα καρναβαλικό τους τρόπο ο Τζίμης Πολίτης και η Κατερίνα Τσουκαλά. Ο Τζίμης Πολίτης έγραψε μάλιστα και τα κείμενα-γέφυρες ανάμεσα στα σκετς που παρουσιάστηκαν και είχε και τη διεύθυνση παραγωγής. Οι χορογραφίες ήταν της Μαριμίλλης Ασημακοπούλου, η μουσική επιμέλεια του Διονύση Μπάστα, ο ήχος και οι φωτισμοί του Κωνσταντίνου Πήττα, ο οποίος διέθεσε και τον χώρο Frida για τις ανάγκες των καμαρινιών της παράστασης.

Το θερμό χειροκρότημα του κοινού αποζημίωσε τους συντελεστές που απέδειξαν ότι το «τσίμπημα» όταν είναι αυθεντικά καρναβαλικό μόνο καλό κάνει.

Οι φωτ. είναι της Φαύστας Φρατζή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

The Best Carnival 2023