Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Καρναβάλι των Μικρών: Ποτό, τσιγάρο, υπεράριθμα και μπουκάλια ακουμπισμένα σε καρότσια! Μάθε παιδί μου... τα χειρότερα

Πάτρα- Καρναβάλι των Μικρών: Ποτό, τσιγά...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Εικόνες που προκαλούν θλίψη

Το παιδικό Καρναβάλι δημιουργήθηκε για έναν σκοπό που υπερέβαινε τη διασκέδαση των μικρών Καρναβαλιστών.

Στόχος ήταν πρωτίστως η εκπαίδευση των παιδιών έτσι ώστε να καταφέρουν ως ενήλικοι να μεταμορφώσουν το Καρναβάλι της πόλης, να απομονώσουν τα κακώς κείμενα, να πετάξουν από την παρέλαση τις μαυροδάφνες, τα καπνογόνα και τα γουνάκια που ήταν διάσημα τότε, να φέρουν την άνοιξη της φαντασίας και της δημιουργίας στον θεσμό από τον οποίο η πόλη αντλεί πολλά περισσότερα απο χαρά.

Να δημιουργήσουν νέα καρναβαλική παιδεία.

Χθες, εν έτει 2023, ζήσαμε στην Πάτρα εν πολλοίς  την ανατροπή του επιδιωκόμενου-τότε- στόχου, ως απόρροια χρόνων αδιαφορίας και άρνησης λήψης μέτρων, κάτι που οδήγησε σε κρούσματα ασυδοσίας (με μαθηματική ακρίβεια θα συνέβαινε κάποια στιγμή).

Το καρναβάλι των Μικρών μετατρέπεται σε ένα κακέκτυπο του Καρναβαλιού των μεγάλων με όλα τα θλιβερά παρεπόμενα και αν δεν λάβουμε μέτρα τα χθες μεμονωμένα περιστατικά, θα γίνουν... επιδημία.

Εν αρχή η αναλογία μικρών- μεγάλων πρόδιδε την απώλεια ελέγχου από την πλευρά της διοργανώτριας αρχής. Υπήρχαν περιπτώσεις που σε ένα παιδί αντιστοιχούσαν τρεις και τέσσερις  μεγάλοι (ο μπαμπάς, η μαμά, ο θείος και ο πρωτοξάδελφος, όλοι σε πλήρη ανάπτυξη και στο τσακίρ κέφι με το παιδί σχεδόν σε ρόλο ....παρατηρητή).

Υπήρξαν πληρώματα σχολείων -και ήταν πολλά- που  έβγαλαν τρεις και τέσσερις αριθμούς συμμετοχών για να δικαιολογήσουν τον αριθμό πολυπληθών γκρουπ (ακριβώς ό,τι συμβαίνει και με τα γνωστά πληρώματα στις παρελάσεις των μεγάλων, αυτά με τις χιλιάδες συμμετοχές και τα δεκάδες καπνογόνα).

Υπήρξαν όμως και άλλα παρατράγουδα. Διαμαρτυρόμενοι γονείς π.χ. μας έστειλαν φωτογραφία με εθελοντή του Δήμου  στη μέση της παρέλασης να καπνίζει δίπλα στους παρευλάνοντας "μικρούς" (μάθημα κι αυτό για τους ανήλικους. Ποιος επιβλέπει τους κανονισμούς; Ποιος εξηγεί στους εθελοντές τι πρέπει να κάνουν και τι όχι σε μια παρέλαση παιδιών; Πόσο κρατάμε, έστω. τα προσχήματα;)

Εντοπίστηκε και καρότσι με παιδάκι πάνω στο οποίο κάποιοι αισθάνθηκαν την ανάγκη να τοποθετήσουν ένα μπουκάλι μαυροδάφνη (Απερίσκεπτο χιούμορ; Αίσθηση ότι η μαυροδάφνη χωράει στο καρναβάλι των παιδιών ή στα χέρια ενός παιδιού έστω για πλάκα; Διάθεση να πιούμε;).

Η εικόνα που κάνει το γύρο των social (στο κέντρο της βασικής φωτογραφίας του θέματος) είναι του Οδυσσεά Ξεριζωτή και είναι αν μη τι άλλο αποκαρδιωτική.

(Υπάρχουν στη διάθεση του thebest.gr φωτό από καρότσια με μωρά που κρατούν ποτά και που μας έστειλαν διαμαρτυρόμενοι αναγνώστες, αλλά δεν τις δημοσιεύουμε για λόγους προστασίας των παιδιών).

φωτό του Αλέξη Γκλαβά από την παρέλαση τ...

φωτό του Αλέξη Γκλαβά από την παρέλαση των... Μικρών

Και το χειρότερο;.

Τα μπουκάλια με τις μαυροδάφνες δεν ήταν εκεί μόνο για να κοσμούν τα… καρότσια.

Οι καταγγελίες που έφτασαν στο thebest.gr ήταν δεκάδες. Μαζί με αυτές και κάποιες φωτογραφίες αποκαλυπτικές της κατάστασης. Με ένα μπουκάλι μαυροδάφνη  στο χέρι και στο στόμα, κάποιοι-και ήταν αρκετοί-, γλεντούσαν μέρα μεσημέρι στο Καρναβάλι των παιδιών, όχι έτσι όπως έπρεπε να μας μάθουν τα παιδιά, αλλά έτσι όπως τα μαθαίνουμε εμείς.

Απίστευτες καταστάσεις από μια ανεξέλεγκτη "ροή" του στυλ "όπου μας βγάλει", η οποία στο πέρας των χρόνων  μετέτρεψε ο Καρναβάλι των Μικρών σε Καρναβάλι των ανώριμων μεγάλων που ίσως τελικά και να κάνουν κακό στα παιδιά.

Προσπαθείστε να δείτε μόνο αυτές τις εικόνες με παιδικά μάτια και θα κατανοήσετε τι εννοούμε. Διότι σε ένα πράγμα δεν χωράει "έλα μωρέ στους τόσους μέσα θα είναι και κάποιοι που...": Όταν μιλάμε για παιδιά.

Δεν είναι απλώς άμεση, είναι επιτακτική η ανάγκη να ξαναδούμε το Καρναβάλι των Μικρών από την αρχή. Διότι από το μάθε μας παιδί μου να το κάνουμε, φτάσαμε στο κοίτα πώς να το καταστρέψεις. Και τα παιδιά είναι "σφουγγάρια".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις