Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Πάτρα: Μαγικές στιγμές από τους μικρούς ...

Πάτρα: Μαγικές στιγμές από τους μικρούς καρναβαλιστές στα Υψηλά Αλώνια -ΦΩΤΟ

H πλατεία γέμισε χρώματα και παιδικές φωνές

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Η διεξαγωγή του Baby Rally που πραγματοποιήθηκε με την οργανωτική φροντίδα και συνεργασία του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, στέφθηκε από εξαιρετική επιτυχία.

Οι εμπνευσμένες μεταμφιέσεις των μικρών και οι εξαιρετικοί καρναβαλικοί στολισμοί για τα ποδήλατά τους εντυπωσίασαν και ήταν η απαρχή για τη συναρπαστική «αγωνιστική» συνέχεια. Τα παιδιά πάνω από την ηλικία των 7 ετών με την καθοδήγηση του Π.Ο.Π. συμμετείχε σε τρία παιχνίδια που απαιτούσαν δεξιοτεχνία, άρτια ισορροπία, μελετημένες ποδηλατικές κινήσεις.

Ζιγκ-ζαγκ ανάμεσα σε κώνους και απόλυτη κίνηση ισορροπίας ανάμεσα σε δυο παράλληλες γραμμές πολύ μικρής απόστασης, με το χρονόμετρο να μετρά τον καλύτερο χρόνο ολοκλήρωσης των δοκιμασιών, αλλά και ομαδική κυκλική βόλτα των καρναβαλικών μικρών επί ποδηλατικών τροχών χωρίς να ακουμπήσουν πόδι στο έδαφος, πρόσφεραν σε όλους ένα κεφάτο και θεαματικό πρόγραμμα. Στο τέλος των δοκιμασιών απονεμήθηκαν σε όλους τους μικρούς αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής, καθώς και τέσσερα βραβεία από κάθε κατηγορία: καλλιτεχνικής αμφίεσης, κωμικής αμφίεσης, γενικής κατάταξης.

Τους βραβευμένους ανέδειξε με την επιλογή της η Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2023. Συμμετοχή χωρίς βαθμολογία στη δική τους κυκλική βόλτα είχαν και οι καρναβαλικοί μπόμπιρες κάτω των 6 ετών.

Η καρναβαλική παιδική διασκέδαση όμως δεν περιορίστηκε εδώ. Μικροί και μεγάλοι έμειναν στην πλατεία έως αργά το μεσημέρι δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαράς, ανεμελιάς και εξωστρέφειας συμμετέχοντας και παρακολουθώντας τις διαδραστικές δράσεις της Κεντρικής Καρναβαλούπολης.

Για τη διασκέδασή τους αλλά και για τις εκπαιδευτικές δράσεις μπολιασμένες με μηνύματα ανθρωπιάς, ισότητας, στήριξης του άλλου, είχαν προβλέψει οι τέσσερις ξυλοπόδαροι και η παρουσιάστρια της ομάδας των Χ-Saltibagos που τους ενέπλεξαν σε δημιουργικά παιχνίδια με άξονα το παραμύθι «Το μαγικό χαμένο πετράδι».

Σε μια άλλη άκρη της πλατείας για τους μικρούς ξετυλίχτηκε η θαυμάσια διαδραστική παράσταση θεάτρου μάσκας και κούκλας «The Loony Circus»  από το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ του Νικόλαου  Τόμπρου. Μια γλυκύτατη παράσταση με πρωταγωνιστή ένα ζευγάρι κλόουν και έναν μάγο τσίρκου (μαριονέτα χωρίς πόδια). Οι κλόουν «δανείστηκαν» τα πόδια από δύο θεατές που τους κάλεσαν στη σκηνή, ώστε ο μάγος-μαριονέτα να μπορέσει να χορέψει με μια κοπέλα από το κοινό που ερωτεύτηκε.

Παράλληλα γίνονταν καρναβαλικά χτενίσματα («Γλυκιές δημιουργίες χτενισμάτων») από το 2ο Ε.Κ. Πάτρας και το Τμήμα Κομμωτικής του 6ου ΕΠΑ.Λ. Πάτρας.

Παρουσιαστής της Καρναβαλούπολης ήταν ο Δημήτρης Μουλίνος.

Ήταν το ιδανικό φινάλε των Καρναβαλουπόλεων που φέτος πραγματοποιήθηκαν με ξεχωριστή επιτυχία στην περιφέρεια και στο κέντρο δημιουργώντας οάσεις χαράς και αισιοδοξίας σε όλους. Το μεγάλο ραντεβού ανανεώνεται για αύριο με την κλιμάκωση του Καρναβαλιού των Μικρών και όλη την πόλη να συντονίζεται στην ακαταμάχητη γιορτή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr