Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απάτες με «δόλωμα» το Power Pass και τις Ένοπλες Δυνάμεις

Απάτες με «δόλωμα» το Power Pass και τις...

Επιτήδειοι «ξαφρίζουν» έμπορους και φαρμακοποιούς

Έμποροι και φαρμακοποιοί έχουν μπει στο στόχαστρο των απατεώνων που μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου καταφέρνουν να αποσπάσουν από τους επαγγελματίες χιλιάδες ευρώ χρησιμοποιώντας για… δόλωμα μέχρι και το Power Pass.

 Τον τρόπο με τον οποίο άδειασε τον τραπεζικό της λογαριασμό η υποτιθέμενη πελάτισσα περιέγραψε στην ΕΡΤ η Ιφιγένεια Τοσίδου, που διατηρεί εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 Όταν το τηλέφωνο χτύπησε στην επιχείρηση της, όπως λέει, ούτε που φαντάστηκε ότι στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν μια απατεώνισσα. Ευγενική και βιαστική κατάφερε να αποσπάσει κωδικούς με το πρόσχημα κατάθεσης χρημάτων για αγορές, που δεν έγιναν ποτέ, αντιθέτως έβαλε χέρι και άρπαξε 13.000 ευρώ.

 Οι «αετονύχηδες» έβαλαν στο στόχαστρο και φαρμακοποιούς. Προσποιούμενοι εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων επικοινωνούσαν με τα υποψήφια θύματα τους και προέβαιναν σε παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων φαρμακευτικών προϊόντων.

Με δόλωμα ακόμα και τα χρήματα του power pass, κακοποιοί προσποιούνται τους λογιστές του ΔΕΔΔΗΕ και ζητούν τραπεζικούς λογαριασμούς για να καταθέσουν όπως υποστηρίζουν την επιδότηση για το ρεύμα.

 Το κέντρο προστασίας καταναλωτών συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι επιτήδειοι ανακαλύπτουν συνεχώς νέους τρόπου εξαπάτησης των ανυποψίαστων πολιτών.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις