Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Qatargate: Ο Παντσέρι «δείχνει» Καϊλή

Qatargate: Ο Παντσέρι «δείχνει» Καϊλή

Τι λέει ο δικηγόρος του

Σε δύσκολη θέση φαίνεται ότι φέρνει την Εύα Καϊλή ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος συνεργάζεται με την Βελγική Εισαγγελία, προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης.

O συνήγορος του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, ο Λοράν Κενς, μιλώνστας στον Alpha προσπαθησε να απενεχοποιήσει τον πελάτη του, τον οποίον παρουσιάζει ως απλό ενδιάμεσο.

Ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο πελάτης του ήταν ένας «απλός ενδιάμεσος» του  Κατάρ και του Μαρόκου, στο πολύκροτο σκάνδαλο του Qatar Gate. «Στην διαφθορά έχουμε κάποιον που δίνει χρήματα, στην προκειμένη περίπτωση από το Κατάρ ή το Μαρόκο, σε κάποιον άλλο για να κάνει κάτι. Ο πελάτης μου είναι ανάμεσα στη μία και την άλλη πλευρά», ανέφερε ο δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, μιλώντας στον Alpha. Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να μεταφέρει  το «βάρος» της διαφθοράς στον  Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στην Ελληνίδα ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή, αλλά και στους υπόλοιπους δύο ευρωβουλευτές, Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο, οι οποίοι είχαν και δικαίωμα ψήφου, ώστε να μπορούν να επηρεάσουν, εξηγεί και επιμένει ότι ο πελάτης του δεν είναι ο αρχηγός της Μαφίας.

 

Ειδικότερα, ο δικηγόρος άφησε αιχμές για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς επισήμανε ότι σκάνδαλο δωροδοκίας, όπως το ανάλογο Qatargate, δεν θα μπορούσε να υπάρξει αν δεν υπήρχε και χρηματιζόμενο πρόσωπο σε θέση εξουσίας. Ο Λοράν Κενς είπε ότι ο Τζόρτζι δεν είχε εξουσία  ούτε μπορούσε να επηρεάσει, αφήνοντας αιχμές ότι η Καϊλή είχε εξουσία και ψήφο, με τα οποία μπορούσε να να ασκήσει επιρροή.

«Ο Παντσέρι, από μόνος του δεν θα είχε δώσει, ούτε θα είχε λάβει χρήματα. Αν λάβεις χρήματα από κάποιον και τα δώσεις σε κάποιον άλλον δεν είσαι ο αρχηγός της Μαφίας», είπε για τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή ο  Κενς, αφήνοντας αιχμές και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το αν ανήκει στον Παντσέρι η βαλίτσα με τα χρήματα, με την οποία και συνελήφθη ο πατέρας της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τον Κενς, ο Αντόνιο Παντσέρι έχει διαπραγματευτεί την ποινή του και δεν φοβάται και δεν είναι εχθρός κανενός. «Δεν είναι εχθρός ούτε του κ. Τζόρτζι, ούτε της κ. Καϊλή. Απλά πρέπει να πει τα ονόματα εκείνων που εμπλέκονται. Αυτό μόνο», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του πρώην ευρωβουλευτή, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Παντσέρι είχε καλή σχέση με το ζεύγος, καθώς με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι συνεργαζόταν ήδη από το 2019.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις