Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερωτήσεις της Ώρα Πατρών στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ερωτήσεις της Ώρα Πατρών στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την 1η Φεβρουαρίου

Τις ακόλουθες ερωτήσεις κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Ρώρος στο δημοτικό συμβούλιο της 01/02/2023

1. Όπως είναι γνωστό αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η  διαβούλευση η νέας Περιβαλλοντικής Μελέτης της σιδηροδρομικής γραμμής στη περιοχή της Πάτρας, ως προς τον νέο Επιβατικό Σταθμό του τρένου στο Λιμάνι της Πάτρας ο οποίος χωροθετήθηκε στο ύψος που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας Λαδόπουλου, προς την πρώην ΑΒΕΞ.

Επιπλέον, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανταγωνιστικός διάλογος (δημοπράτηση) για το έργο της ολοκλήρωση της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Κιάτο –Πάτρα, στο Τμήμα Ρίο – Νέος Λιμένας Πάτρας.  Όπως είναι επίσης γνωστό η απόφαση της κυβέρνησης  περιλαμβάνει επιφανειακή διέλευση από το Ρίο έως την Κανελλόπουλου.

Είχατε προγραμματίσει κινητοποίηση από την Πάτρα έως και το Ρίο που  αναβάλατε όπως προφασιστήκατε... λόγω καιρού.

Έχουν περάσει πλέον δύο μήνες και δεν έχετε ούτε μια ανακοίνωση περί του θέματος.  Θα προγραμματίσετε κάποια άμεση κινητοποίηση ή θα την προγραμματίσετε με τη νέα κυβέρνηση;

2. Έχουμε αλλεπάλληλα ατυχήματα στον ποδηλατόδρομο που έχετε κατασκευάσει επί της Όθωνος -Αμαλίας. Δημιουργήσατε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Όθωνος -Αμαλίας, ο ποδηλατόδρομος και ο δρόμος γεμίζει λόγω των κλίσεων με νερά μόλις βρέξει και είναι επικίνδυνος για τους ποδηλάτες. Επιπλέον το έργο φαίνεται ότι έχει σταματήσει εδώ και αρκετές ημέρες; Ενώ το έργο έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και ακόμα δεν έχει παραδοθεί έπειτα από πολλαπλές παρατάσεις που έχετε δώσει, διαφαίνεται να υπάρχουν όμως σωρεία αστοχιών. Μήπως θα έπρεπε συνετά σκεπτόμενος να έχετε κατασκευάσει τον ποδηλατόδρομο μέσα από τα τείχη του λιμανιού αφού σας έχει παραδοθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από τον Αλέξη Τσίπρα από το 2017;

3. Όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι στην Αρόη στη συμβολή Παπαθύμιου Βλαχάβα και Παπανδριά έχει γίνει καταπάτηση δημοσίου δρόμου.

Οι κάτοικοι έχουν προβεί επανειλημμένως σε αιτήματα προκειμένου να γίνει αυτοψία από τον Δήμο και όπως μας πληροφορούν κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Αναφέρουμε τους αριθμούς των αιτημάτων για αυτοψία:
Αρ.Πρωτ.65457/22.

Αρ Πρώτ.64081/22.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα για το θέμα και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η υπηρεσία σας.

4. Δύο συμπολίτες μας οι κ.κ. Κωνσταντίνος Δελέγκος και Ιωάννης Λύρας σας γνωστοποίησαν ότι διαθέτουν συλλογή από αντικείμενα της ναυτικής παράδοσης, της τέχνης και επιστήμης ο πρώτος, ραδιοφώνων και γραμμόφωνων ο δεύτερος, συλλογές που προτίθεται να τις δωρίσουν στην πόλη των Πατρών με προϋποθέσεις.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις προθέσεις που έχετε και να φέρετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο απόσπασμα του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τις ερωτήσεις και μέρος των απαντήσεων όπως δόθηκαν από τον κ. Δήμαρχο. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις