Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

THE BEST CARNIVAL 2023

/

Πάτρα: Στην πλατεία της Αρόης και στα Παλαιά Σφαγεία οι καρναβαλουπόλεις το σαββατοκύριακο

Πάτρα: Στην πλατεία της Αρόης και στα Πα...

Τη διασκέδαση των μικρών και την ενεργή συμμετοχή τους θα αναλάβουν οι X-Saltibagos με το διαδραστικό τους παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης περιφερειακής Καρναβαλούπολης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στην Παραλία Πατρών, το Καρναβάλι των Μικρών ανανεώνει το ραντεβού του με τους λιλιπούτειους καρναβαλιστές αυτό το σαββατοκύριακο 4 & 5 Φεβρουαρίου 2023 σε δυο Καρναβαλουπόλεις που θα πραγματοποιηθούν στην Αρόη Πατρών και στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων στην Ακτή Δυμαίων.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 το πρωί η κεντρική πλατεία της Αρόης διαμορφωμένη καρναβαλικά με τις κατασκευές-στοιχεία του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων, θα υποδεχτεί τις δράσεις της δεύτερης περιφερειακής Καρναβαλούπολης που στο πλαίσιο των αποκεντρωμένων εκδηλώσεων της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας θα δημιουργήσει το απαραίτητο καρναβαλικό κλίμα και την εορταστική διάθεση σε μικρούς και μεγάλους της περιοχής.

Τη διασκέδαση των μικρών και την ενεργή συμμετοχή τους θα αναλάβουν οι X-Saltibagos με το διαδραστικό τους παιχνίδι με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκου που βασίζεται στο παραμύθι «Το χαμένο μαγικό πετράδι». Παράλληλα με την καθοδήγηση της Αριστέας Δημητροπούλου (γυμνάστριας και υπεύθυνης του Καρναβαλικού εκπαιδευτικού εργαστηρίου της ΚΕΔΗΠ – Κοινωφελούς Επιχείρησης στα Παλαιά Σφαγεία) οι μικροί θα ζωγραφίσουν φιγούρες από τους ήρωες του Καρναβαλικού των Μικρών (Τζίτζικας, Μέρμηγκας και Πασχαλίτσα). Η Καρναβαλούπολη διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρόης Πατρών.

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί η Καρναβαλούπολη θα ταξιδέψει στον πολυχώρο των Παλαιών Σφαγείων, το σπίτι του Πατρινού Καρναβαλιού με πλήθος εκπλήξεων για τους μικρούς, τους συνοδούς τους και όλους όσοι έχουν γνήσια καρναβαλική καρδιά.

Το πρόγραμμα των δράσεων της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας θα περιλαμβάνει:

-Διαδραστικό παιχνίδι των X-Saltibagos με τεχνικές κουκλοθεάτρου και τσίρκου

-Παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης καλλιτέχνης του Καρνάβαλου» από τον καραγκιοζοπαίχτη Κωνσταντίνο Λαλιώτη. Σκηνοθεσία-κείμενα: Κωνσταντίνος Λαλιώτης, Φιγούρες - σκηνικά: Νικόλας Τζιβελέκης, Κωνσταντίνος Λαλιώτης

-Οι μικροί ζωγραφίζουν φιγούρες από τους ήρωες του Καρναβαλικού των Μικρών (Τζίτζικας, Μέρμηγκας και Πασχαλίτσα)

-Καρναβαλικά χτενίσματα από το Τμήμα Κομμωτικής του 6ου ΕΠΑΛ Πατρών.

Αναμένεται λοιπόν ένα πλούσιο διήμερο με τους παλμούς του «Καρναβαλιού των Μικρών» να ανεβάζουν ταχύτητα και τις Καρναβαλουπόλεις να προσφέρουν μια «όαση» κεφιού, ανεμελιάς και καρναβαλικής διάθεσης για μικρούς και μεγάλους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

The Best Carnival 2023