Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

THE BEST CARNIVAL 2023

/

Πάτρα- Καρναβάλι: Πόσο θα ανέβουν φέτος οι τιμές στους χορούς- Γιατί είναι ακριβότεροι  

Πάτρα- Καρναβάλι: Πόσο θα ανέβουν φέτος ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Πώς επηρεάζουν οι ανατιμήσεις στην αγορά

 

Αυξήσεις ακόμα και στις προσκλήσεις των αποκριάτικων χορών θα δουν οι Καρναβαλιστές φέτος, στην Πάτρα.

Εκτός από τις στολές πιο ακριβή θα είναι και η είσοδος στους γνωστούς καρναβαλικούς χορούς λόγω των ανατιμήσεων που υπάρχουν γενικότερα στην αγορά.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο  Δημήτρης Φάκαλος που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης, «σαφώς φέτος οι αποκριάτικοι χοροί θα είναι ακριβότεροι σε σχέση με άλλες χρονιές. Οτιδήποτε και αν προσφέρεται σε έναν χορό, κοστίζει κατά μέσο όρο 25% περισσότερο από πέρσι. 

Ακόμα και τα διακοσμητικά, από τα φελιζόλ μέχρι τα χαρτόνια και ό,τι άλλο χρησιμοποιείται είναι κατ΄20%  ακριβότερο σε σχέση με πέρσι. Όλα είναι πολύ ακριβότερα. Πέρσι την Τσικνοπέμπτη για να αγοράσεις ένα σουβλάκι από τον κρεοπώλη χρειαζόσουν  0,35-0,40 λεπτά, φέτος κοστίζει 0,65 λεπτά. Ένα σακί κάρβουνα έκανε 40 ευρώ και φέτος 42 ευρώ,

Θεωρώ ωστόσο ότι κανείς δε θα αυξήσει την τιμή της πρόσκλησης σε αποκριάτικο χορό πάνω από 15% γιατί πρέπει να ληφθεί υπόψιν το τι αντιμετωπίζουν όλοι».

Όπως εξηγεί, «είναι νωρίς ακόμα για κρίνουμε ποια θα είναι η ανταπόκριση του κόσμου αλλά η ανάγκη που έδειξε ο κόσμος ότι έχει για διασκέδαση την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δείχνει ότι ίσως αυτή η αύξηση δεν έχει μεγάλη σημασία αν είναι εντός των ορίων της λογικής.

Φέτος λοιπόν, ένας χορός που κόστιζε 45 ευρώ θα κάνει 50-55 ευρώ και ένα πάρτι που κόστιζε 50 ευρώ μπορεί να φτάσει στα 55- 60 ευρώ.

Είναι γεγονός επίσης ότι και οι στολές θα είναι ακριβότερες φέτος. Έχει παρατηρηθεί και μεγάλη έλλειψη εργατικού δυναμικού στις βιοτεχνίες που ράβουν στολές. Αν οι περισσότερες στολές που θα δούμε δεν είχαν ραφτεί πριν τρία χρόνια, ίσως η αγορά να μην μπορούσε να ανταπεξέλθει. Αυτή η έλλειψη ανθρώπων παρατηρείται σε όλους τους κλάδους». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

The Best Carnival 2023