Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Τελετή Έναρξης Πατρινό Καρναβάλι 2023- Γ...

Τελετή Έναρξης Πατρινό Καρναβάλι 2023- Γεωργία Μανωλοπούλου: Η απάντηση στην Ήρα Κουρή

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τελετή έναρξης

THE BEST CARNIVAL 2023
/

Την δική της απάντηση στα όσα είπε χθες η πρόεδρος του Καρναβαλικού οργανισμού Ήρα Κουρή περί μέθης στο καρναβάλι, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την Τελετή Έναρξης Πατρινού Καρναβαλιού, έδωσε με ανάρτησή της στα social media η Γεωργία Μανωλοπούλου.

Αναλυτικά η κυρία Μανωλοπούλου στην ανάρτησή της αναφέρει:

"Περί καρναβαλικής μεθ-έξεως Διόνυσος, υπέρτατο σύμβολο εκστασιακής "μέθεξις", με στοιχεία παραστατικής τέχνης και συναισθηματικής ενορχήστρωσης. Το Καρναβάλι υπηρετεί διαχρονικά μέρος μιας αδιάσπαστης αρχέγονης #μέθης, ενός παραστατικού σχήματος,ανατρεπτικού,ελεύθερου,σατυρικού,σειληνικού, δημόσιου με στοιχεία καλλιτεχνικά και δημιουργικά.

Πολιτισμός και ΄'μέθεξις'* συνυπάρχουν απόλυτα. Γιατί πρέπει να διαχωρίζονται; Αγαπάμε τη μέθεξη, που μας προκαλεί η τέχνη, το θέατρο, η μουσική, ο χορός, ο αγαπημένος μας οίνος, άκρατος, δυνατός όμοια πολλές φορές με εκείνη του έρωτα, της αληθινής φιλίας, της αναπάντεχης συνάντησης ή στιγμής ή ακόμα και μια δυνατής πνευματικής και καλλιτεχνικής σύλληψης.

 Το Πατρινό Καρναβάλι πρέπει να ιδωθεί σαν ένα 'ζωντανό΄'Καλλιτεχνικό Σύμπαν, με πλανήτες τους ανθρώπούς του, δορυφόρους τα δυνατά συναισθήματα,ενορχηστρωμένα, δημιούργημα μιας μαγικής #καρναβαλόσκονης από τις συνεχείς εκρήξεις δημιουργικής μέθης αυτού του τόπου, της πόλης μας. Ένα παράλληλο δικό μας σύμπαν. *μεθεξις>ψυχική και συναισθηματική συμμετοχή".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr