Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάπας Φραγκίσκος: «Πρέπει να ξέρουμε να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή»

Πάπας Φραγκίσκος: «Πρέπει να ξέρουμε να ...

Πληθαίνουν οι φήμες για παραίτηση του Ποντίφικα

Μετά τον θάνατο του πάπα Βενέδικτού, πολλά δημοσιεύματα έλεγαν ότι ανοίγει ο δρόμος για παραίτηση του Πάπα Φραγκίσκου, την ώρα που το Βατικάνο «βράζει» μεταξύ συντηρητικών και προοδευτικών.

Στην Κυριακάτικη λειτουργία του ο πάπας Φραγκίσκος, εμφανίζεται να κάνει μια δήλωση που μόνο ως αινιγματική μπορεί να ερμηνευθεί. Στο κήρυγμα του, σημειώνει, «πρέπει να ξέρουμε να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή».

Πιο συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά είπε: «Θα μας κάνει καλό να καλλιεργήσουμε, όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής, την αρετή που μας επιτρέπει να αποσυρόμαστε την κατάλληλη στιγμή, μαρτυρώντας ότι το σημείο αναφοράς της ζωής, είναι ο Ιησούς». Ο σημερινός Αργεντινός Πάπας δεν είχε απλώς ταχθεί υπέρ του να γίνει κανονικότητα η παραίτηση των παπών, αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα προβλέποντας πως η δική του θητεία θα είναι σχετικά σύντομη. Είχε μάλιστα χαρακτηρίσει «θαρραλέα» την απόφαση του προκατόχου του να εγκαταλείψει το αξίωμα του ποντίφικα, μόλις ένιωσε ότι δεν τον βοηθούν οι δυνάμεις του.

Ο Φραγκίσκος επανέφερε το θέμα της «συνταξιοδότησής» του επιστρέφοντας πέρυσι το καλοκαίρι από τον Καναδά, όταν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «η πόρτα της παραίτησής του είναι ανοιχτή κι αυτό δεν θα είναι καταστροφή» για την Εκκλησία. Δίσταζε όμως να προχωρήσει όσο βρισκόταν στη ζωή ο προκάτοχός του Βενέδικτος, καθώς το θέαμα… τριών παπών στο Βατικανό, ενός εν ενεργεία και δύο επιτίμων, θα έπληττε το κύρος του θεσμού.

Εδώ και λίγες εβδομάδες, ο θάνατος του πάπα Βενέδικτου, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου στο εσωτερικό των ρωμαιοκαθολικών ιερωμένων και από την άλλη έλυσε τα χέρια του πάπα Φραγκίσκου. Η πίεση των συντηρητικών στον πάπα των φτωχών, όπως αποκαλείται ο Αργεντινός ποντίφικας, έχει δημιουργήσει ένα χάσμα μέσα στο Βατικανό. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι γίνεται μια τεχνητή πίεση ώστε να οδηγηθεί σε παραίτηση ο Φραγκίσκος, νωρίτερα. Και αυτό, για να μπορέσουν να ξανά κερδίσουν έδαφος οι συντηρητικοί κληρικοί, οι οποίοι νιώθουν από τη θητεία του Φραγκίσκου ότι βρίσκονται στο περιθώριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις