Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετράνε «πληγές» στη βόρεια Λέσβο από το σεισμό- Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα

Μετράνε «πληγές» στη βόρεια Λέσβο από το...

Με ζημιές 20 σπίτια και εκκλησιές στο Μόλυβο, στην Πελόπη, στη Στύψη και στην Αγία Παρασκευή

Περισσότερα από 20 σπίτια αντιμετωπίζουν προβλήματα που έχει προκαλέσει στη βόρεια Λέσβο η σεισμική διεργασία που ξεκίνησε σήμερα στις 4 τα χαράματα με το σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Εκτός από τις κατολισθήσεις βράχων από τα πρανή των γύρω βουνών στο οδικό δίκτυο της περιοχής άρχισαν να αναφέρονται ζημιές σε σπίτια. Και συγκεκριμένα στα χωριά Πελόπη και Μόλυβος καθώς και στην Αγία Παρασκευή. Επίσης έχουν διαπιστωθεί ζημιές στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο χωριό Στύψη και στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκεύης στο Μόλυβο.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο «οι υπηρεσίες του Δήμου είναι σε ετοιμότητα και έχει γίνει επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα. Η Επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου θα συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ώρες για περαιτέρω ενημέρωση.».

 

Ζημιές στο νηπιαγωγείο, σε σπίτια και στο γραφείο της Κοινότητας του χωριού Λεπέτυμνος

Ζημιές στο χωριό Λεπέτυμνος από τις συνεχιζόμενες σεισμικές δονήσεις που ξεκίνησαν σήμερα τα χαράματα. Τόσο στο νηπιαγωγείο του χωριού και στα γραφεία της Κοινότητας όσο και σε σπίτια του χωριού διαπιστώθηκαν ρηγματώσεις που χρήζουν ελέγχου.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να ελεγχθούν από κλιμάκια μηχανικών για τυχόν ζημιές από τη σεισμική διεργασία.

stonisi.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις