Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λέσβος - Σεισμός: «Mπορεί να μην ήταν ο κύριος» - Προειδοποίηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Λέσβος - Σεισμός: «Mπορεί να μην ήταν ο ...

Τι αναφέρει

Ανησυχία έχουν προκαλέσει η σεισμική δραστηριότητα στην Λέσβο, οι οποίοι ξεκίνησαν με τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο γνωστός σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει πως ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ στην Λέσβο μπορεί να μην είναι ο κύριος.

 «Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορούμε να πούμε προς το παρόν εάν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό ή όχι, είναι νωρίς. Χρειάζεται πάρα πολλή προσοχή δεδομένου ότι η περιοχή έχει σημαντικό ιστορικό σε ισχυρούς σεισμούς», λέει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί μέχρι και 3,6 Ρίχτερ, ενώ γύρω στις 9:00 υπήρξε και νέος σεισμός 4,7 Ρίχτερ. Και ο πρώτος και ο δεύτερος σεισμός είχαν εστιακό βάθος 17,3 χλμ. με επίκεντρο λίγα χιλιότερα βορειοδυτικά του Μανταμάδου.

 Λέκκας: Προσοχή για σήμερα μέχρι το βράδυ
Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως σίγουρα σήμερα οι κάτοικοι θα πρέπει να προσέχουν.

Ωστόσο τόνισε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα υπάρξει μεγαλύτερος σεισμός. «Εμείς σε κάθε περίπτωση παίρνουμε όλα τα μέτρα, αλλά είναι ακραίο το σενάριο» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν οι σεισμοί στην Λέσβο συνδέονται με αυτούς στην Εύβοια, ξεκαθάρισε πως δεν έχουν καμία απολύτως σχέσης, καθώς όπως είπε πρόκειται για «ανεξάρτητα γεωτεκτονικά καθεστώτα».

 

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις