Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Βράζουν» οι Ρομά με το περιστατικό σε βάρος του 35χρονου- Αντίδραση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά

Πάτρα: «Βράζουν» οι Ρομά με το περιστατι...

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στην Πάτρα. Τι υποστήριξε ο 35χρονος Ρομά που φέρεται να έγινε αντικείμενο βασανισμού και χλευασμού.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό σε βάρος 35χρονου ρομά στην Πάτρα και η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Εδώ και κάποιες ώρες, μια φρικτή είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου:Στην Πάτρα, 35χρονος Ρομ, που σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα φαίνεται να αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, δοκίμασε απλώς να πει τα κάλαντα σε επιχείρηση της περιοχής. Άτομα που βρίσκονταν στον χώρο άρχισαν να τον χλευάζουν, τον ανάγκασαν να γονατίσει, του πέταξαν εύφλεκτο υλικό και έπειτα έβαλαν φωτιά, ενώ παράλληλα τραβούσαν βίντεο τον βασανισμό του άτυχου Ρομ.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οργή και τον αποτροπιασμό που νιώθουμε, όπως κανείς δεν μπορεί πλέον αδάπανα να αρνηθεί βαθιές ρίζες του αντιτσιγγανισμού που τροφοδοτούν πράξεις όπως αυτή του βασανισμού του άτυχου Ρομ.

Στεκόμαστε δίπλα στον 35χρονο Ρομ ως άτομα και ως Συνομοσπονδία με όλες μας τις δυνάμεις. Για όσα αδιανόητα υπέστη αναμένουμε από τη δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα, λαμβάνοντας αυτή τη φορά υπόψη το αδιαμφισβήτητο ρατσιστικό κίνητρο των αποτρόπαιων αυτών πράξεων.

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, έχει πολλές φορές καταγγείλει απαράδεκτα περιστατικά ρατσιστικής βίας κατά ατόμων της κοινότητας και θα συνεχίζει να το κάνει, στηρίζοντας όσες και όσους υπήρξαν θύματα ανάλογης βίας και πέραν αυτής.

Ο αγώνας κατά του αντιτσιγγανισμού και των διακρίσεων είναι ένας μεγάλος και δύσκολος αγώνας που θα πρέπει να δώσουμε συλλογικά».

Πάτρα: Υπό την επήρρεια αλκοόλ και όχι ΑμεΑ ο Ρομά- Πώς πήρε φωτιά- Τι είπε στους αστυνομικούς- Τα ερωτηματικά για την αγριότητα- ΦΩΤΟ

 

Νωρίτερα,στην Ασφάλεια Πατρών, βρέθηκε ο 35χρονος Ρομά που φερόταν από δημοσιεύματα να είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και να εξαναγκάστηκε από ομάδα ατόμων κατά την επίσκεψή του σε επιχείρηση να πει τα κάλαντα γονατιστός λίγο πριν πάρει φωτιά και το τραβήξουν βίντεο το οποίο στη συνέχεια ανέβασαν στα social media στο πλαίσιο πρωτοφανούς βαρβαρότητας!

Πληροφορίες του thebest.gr από την Ασφάλεια αναφέρουν ότι ο ρομά δεν είναι άτομο με ειδικές ανάγκες ή νοητική υστέρηση. Πρόκειται για άτομο γνώριμο στο συνεργείο το οποίο πηγαίνει μαζί με τη σύζυγό του εκεί και παίρνει άχρηστα σιδερικά.


Οι ίδιες πληροφορίες από ανώτατο αξιωματικό, αναφέρουν ότι ο ίδιος είπε στην κατάθεσή του ότι εκείνη την ημέρα είχε κάνει μεγάλη χρήση αλκοόλ και ότι ήταν υπό την επήρεια τη στιγμή που συνέβησαν όλα ενώ μόνος του γονάτισε για να πει τα κάλαντα επειδή ήταν μεθυσμένος. Επίσης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν  δεν έριξαν πάνω του εύφλεκτο υλικό όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, αλλά σε άλλο σημείο κοντά του και ότι τα ρούχα του πήραν φωτιά ενώ αυτός πέρασε από δίπλα παραπατώντας.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν τελικά όλα συνέβησαν όπως περιέγραψε ο 35χρονος, παραμένουν πολλά και μεγάλα ερωτηματικά.

1. Ποιος έβαλε φωτιά δίπλα σε έναν άνθρωπο που παραπατούσε από τη χρήση αλκοόλ;

2. Ποιος, ή ποιοι  ενώ αυτός καιγόταν τραβούσε βίντεο αντί να τον βοηθήσει/σουν;

 
 
3. Ποιος ανέβασε το βίντεο στα social διασύροντάς τον;

4. Ποιοί γελούσαν με το... αστείο θέαμα και είπαν να το αναπαράγουν σε ένδειξη "ανδρισμού" και ¨"μαγκιάς";

Στο μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις