Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρήστος Πατούχας: Η επίσκεψη Μητσοτάκη, μια ψεύτικη προεκλογική φιέστα

Χρήστος Πατούχας: Η επίσκεψη Μητσοτάκη, ...

H ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Πατούχος της Ανυπότακτης Πολιτείας αναφέρει: "Από καιρό προγραμματιζόταν, προετοιμαζόταν και τελικά έγινε η διήμερη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην πόλη μας. Δεδομένης της χρονικής συγκυρίας, δηλαδή της εγγύτητας στον χρόνο των εκλογών, αλλά του μεγάλου θορύβου και της πολυάνθρωπης παρουσίας Υπουργών, δημιουργήθηκε η προσμονή πολύ σημαντικών εξαγγελιών, που θα αφορούσαν την πόλη και την ευρύτερη παροχή. Έτσι ακριβώς παρουσιάστηκαν οι εξαγγελίες και από τα φιλικά ή υποταγμένα τοπικά και κεντρικά μέσα ενημέρωσης. Σαν μεγαλεπήβολες, στρατηγικές, μεγάλης σημασίας και άλλα παρόμοια.

Επί της ουσίας; Κάτι λιγότερο από άνθρακες ο θησαυρός! Τίποτα καινούριο και σημαντικό, τίποτα σπουδαίο ακόμα και στις επαναλήψεις των εξαγγελιών,

Θα το εξηγήσουμε πολύ συνοπτικά.

Πρώτο:

Ο Πρωθυπουργός σιώπησε, σιώπησε εκκωφαντικά, στα τρία μεγάλα αιτήματα της πόλης: Για την πλήρη υπογειοποίηση της Σιδηροδρομικής Γραμμής μέχρι το Ρίο και την απόδοση της επιφάνειας στην πόλη για την κατασκευή του Γραμμικού Πάρκου. Την απόδοση του χώρου του πρώην σκουπιδότοπου για την κατασκευή του μεγάλου Ανατολικού Πάρκου. Την λύση της εκκρεμότητας με την κατασκευή εμπορικού τμήματος στο νέο λιμάνι και την απόδοση του υπολοίπου τμήματος του παλιού λιμανιού. Πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο Πρωθυπουργός, απογοήτευσε και τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ., ιδιαίτερα τους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι περίμεναν να τους «διευκολύνει» ο Πρωθυπουργός.

 (Ανέφεραν χαρακτηριστικά κάποια στελέχη,  ότι η υπογειοποίηση του τρένου είναι δύσκολη λόγω των επί πλέον κονδυλίων, αλλά η απόδοση του Ρηγανόκαμπου δεν έχει κόστος και άρα θα το εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης. Τους διέψευσε πανηγυρικά κάθε ελπίδα πολιτικής τους διευκόλυνσης.)

Δεύτερο:

Δεν μπόρεσε ο Πρωθυπουργός, να εξαγγείλει τίποτα για το Κολυμβητήριο της Αγυιάς, απογοητεύοντας την αθλητική διοίκηση, τα αθλητικά στελέχη και τους παράγοντες, με το να μην έχει διαθέσει ούτε ένα ευρώ, στην διάρκεια της θητείας του, στις αθλητικές υποδομές, όπως και στον πολιτισμό, στην πόλη μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Να σημειωθεί, ότι η εντύπωση που είχε καλλιεργηθεί στην πόλη, ήταν ότι το έργο αυτό θα κατασκευαζόταν στην παρούσα κυβερνητική θητεία. Για τους έχοντες ασθενή μνήμη, θα θυμίσουμε την κριτική, γιατί τελικά δεν περιλήφθηκε στον σχεδιασμό των Παράκτιων Μεσογειακών αγώνων από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Τρίτο:

 Η άρδευση και της Δυτικής Αχαΐας από το Φράγμα του Πηνειού, έρχεται και ξαναφεύγει ανά τετραετία από την δεκαετία του 80. Ας κρατήσουν πολύ μικρό καλάθι οι αγρότες της Αχαΐας.

Τέταρτο:

Για την Πατρών Πύργου: Στο θέμα αυτό, πέραν των διαρκών ψευδών και της ψεύτικης θριαμβολογίας, θα πρέπει να του αποδοθούν οι διαστάσεις του τεράστιου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου. Με την ενεργό συνενοχή της πολιτικής εξουσίας. Ιδιαίτερα δε την διαχρονική συνενοχή της Ν.Δ. και των κυβερνήσεων της το 2013 και σήμερα.

 Εξηγούμαστε:

Το τμήμα Πάτρα Πύργος Τσακώνα, ήταν μέρος του ενιαίου Αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας Οδού. Που έπρεπε με την σύμβαση παραχώρησης να παραδοθεί στο τέλος του 2012. Αντί αυτού το 2013, με την συγκατάθεση της Κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, της οποίας επίλεκτος Υπουργός ήταν ο κ. Μητσοτάκης, το τμήμα αυτό εξαιρέθηκε από την συμβατική υποχρέωση των εταιρειών της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ». Εννοείται χωρίς καμία μείωση του οικονομικού συμβατικού τιμήματος! Και αφού, εν τω μεταξύ καταργούνται πέντε ενεργές συμβάσεις και δεν υλοποιούνται άλλες τρείς, που τώρα όλες θα όδευαν στην λήξη τους, δηλαδή στην ολοκλήρωση του έργου, η σημερινή Κυβέρνηση κάνει «δώρο» το έργο σε αυτούς που το εγκατέλειψαν δέκα χρόνια πριν! Εννοείται με αμοιβή κάπου 225 εκατομμύρια. Για να συνειδητοποιούμε εμείς οι ηλίθιοι ποιος είναι το αφεντικό. Και ο αφελής φίλος μας ο κ. Σβόλης να μας εγκαλεί γιατί λέει δεν υποστηρίζουμε τις συμπράξεις και τις συμβάσεις παραχώρησης! Ναι! Παραείναι ληστρικές και λεόντειες!

Εννοείται ότι ο δρόμος θα έχει διόδια και το αίτημα  τής Νότιας χάραξης δεν έγινε ποτέ δεκτό, αλλά αυτό βαρύνει εξ ίσου και την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Θα προσθέσουμε στις πλασματικές εξαγγελίες την κατασκευή του Διοικητηρίου και την ανάπλαση του Λαδόπουλου, αλλά αυτό έγινε πριν το τέλος της προηγούμενης δημοτικής θητείας. Απλά η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι δεν ήταν στις επιλογές της παρούσας Περιφερειακής Αρχής.

Ας επανέλθουμε λοιπόν στην πραγματικότητα. Άλλωστε οι φιέστες κάθε μορφής δεν μπορούν να δημιουργήσουν μόνιμες ψευδαισθήσεις. Ούτε καν σε όσους τις πίστεψαν πολύ. Έχουμε Κυβέρνηση της πιο σκληρής δεξιάς, που δεν θέλει και δεν μπορεί να προστατέψει κανένα από τα λαϊκά δικαιώματα, που οικοδομεί καθεστώς χαφιεδοκρατίας, υπονομεύοντας  διαρκώς κάθε δημοκρατική κατάκτηση. Δεν μπορεί και δεν θέλει να προστατέψει τα λαϊκά στρώματα από την έκρηξη της ακρίβειας στο κόστος της επιβίωσης και στην καταλήστευση του πενιχρού εισοδήματος τους. Η συνολική νίκη του λαού μας είναι δύσκολη υπόθεση! Αλλά στην άμυνα του, η καταδίκη της Κυβέρνησης αυτής είναι σημαντική προϋπόθεση!

Υ/Γ (Ας είμαστε ειλικρινείς: Στην φιέστα της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη, ούτε χώραγε, ούτε ήθελαν τον Δήμο και τον Δήμαρχο της Πάτρας. Και μόνο ένας ηλίθιος Δήμαρχος θα νομιμοποιούσε με την παρουσία του σε μια κομματική φιέστα, την μαζική εξαπάτηση της πόλης και των κατοίκων της".)

Για την Ανυπότακτη Πολιτεία

Χρήστος Πατούχας, Δημοτικός Σύμβουλος

 

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Οδηγός Εκλογών για την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την νέα εκλογική αναμέτρηση, τα κόμματα, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των πρώτων εκλογών και τα exit polls

Αποτελέσματα εκλογών: ΔΕΙΤΕ LIVE τη μετάδοση μέσα από το διαδραστικό χάρτη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις