Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Θρησκευτική πανήγυρη στο ναό Αγίου Μηνά στη Λεύκα

Πάτρα: Θρησκευτική πανήγυρη στο ναό Αγίο...

Το πρωί της Παρασκευής 11/11/2022 στην Θεία λειτουργία θα προεξάρχει και θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Τη μνήμη του Αγίου Μηνά τιμά η εκκλησία μας στις 11 Νοεμβρίου και στην Πάτρα πραγματοποιείται θρησκευτική πανήγυρη στον ιερό ναό Αγίου Μηνά στη Λεύκα, στην είσοδο του Β’ Δημοτικού κοιμητηρίου. Ο Άγιος Μηνάς που είναι και ο πολιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, έζησε και μαρτύρησε στην Αίγυπτο. Είχε γεννηθεί το 285 μ.Χ., στην Αίγυπτο που ήταν ακόμη τότε Ρωμαϊκή επαρχία και εκοιμήθη το 309 μ.Χ. στη Φρυγία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την παραμονή της εορτής, την Πέμπτη 10/11 τελέστηκε στις 5.30 το απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός μετ’΄αρτοκλασίας όπου προεξήρχε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο οποίος και αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Μηνά.

Το πρωί της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 2022 στην αρχιερατική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο ενώ το απόγευμα στις 5 θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση καθώς και επιμνημόσυνη δέηση για όλους τους κοιμηθέντες στο Β’ Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών στη Λεύκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις