Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Πούτιν «φοβάται δολοφονική απόπειρα» μετά την υποχώρηση από τη Χερσώνα

O Πούτιν «φοβάται δολοφονική απόπειρα» μ...

Τι λέει πρώην σύμβουλός του

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φέρεται να ανησυχεί για απόπειρες δολοφονίας εις βάρος του μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Χερσώνα.

 Κι αυτός ήταν ο λόγος που ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να μη μεταβεί στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία, σύμφωνα με πρώην σύμβουλο του Κρεμλίνου.

 «Οι λόγοι που ο Πούτιν δεν πάει στη G20 είναι σοβαροί», είπε ο Σεργκέι Μαρκόφ, που χαρακτήρισε την απόφαση αποχώρησης από τη Χερσώνα «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική ήττα της Ρωσίας μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ». Όπως υποστήριξε «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα δολοφονικής απόπειρας κατά του Πούτιν από τις ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Ουκρανίας».

 Πρόσθεσε δε, σύμφωνα με τον Ιndependent και άλλα βρετανικά ΜΜΕ, ότι ένας άλλος λόγος για την απουσία του Πούτιν από τη σύνοδο είναι «η πιθανότητα εξευτελιστικών καταστάσεων». «Για παράδειγμα κάποιος κοινωνικός ακτιβιστής με αναπηρία θα μπορούσε -τάχα τυχαία – να ρίξει κάτω των Πούτιν κι όλα τα ΜΜΕ ανά την υφήλιο να βγάλουν πρωτοσέλιδη φωτογραφία με τη λεζάντα “ο Πρόεδρος της Ρωσίας στα τέσσερα”. Είμαι βέβαιος ότι ορισμένοι εντελώς παράφρονες Δυτικοί σχεδιάζουν τέτοιου είδους καταστάσεις», υποστήριξε ο Μαρκόφ.

 Ο πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου υποστήριξε ακόμη άλλος ένας λόγος που φοβάται ο Πούτιν είναι η απόφαση για την αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών από τη Χερσώνα. «Μετά την ήττα στη Χερσώνα το status της Ρωσίας ως μεγάλης δύναμης είναι αμφισβητήσιμο. Θα ασκήσουν πίεση και θα απαιτήσουν ήπια συνθηκολόγηση. Πρέπει να είμαστε πιο σκληροί», είπε.

 Αλλά και αρκετά ρωσικά ΜΜΕ δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για τις εξελίξεις στη Χερσώνα, με την πολεμική ανταποκρίτρια της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, Αναστάσια Κασεβάροβα να πνέει μένεα: «Δαγκώσαμε μεγάλη μπουκιά, που δεν μπορούσαμε να καταπιούμε και τώρα την ξερνούμε. Ξεράσαμε το Ίζιουμ, τη Μπαλακλέγια, το Λιμάν. Ποιο ήταν το μεγάλο σχέδιο»;

 Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σεργκέι Μαρντάν, πολεμικός αναλυτής της εφημερίδας Κομσομόλσκαγια Πράβντα: «Είναι σκληρό, δύσκολο και πικρό. Θέλω να πω πολλά σκληρά λόγια, αλλά δεν θα βοηθήσουν». Στο μεταξύ οι Αρχές συνέλαβαν έξω από το Κρεμλίνο έναν άνδρα με πλακάτ, που ανέφερε: «Προδότες, τα σκ@τώσατε!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις