Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέες συλλήψεις στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια

Νέες συλλήψεις στην υπόθεση του βιασμού ...

Ποιοι γνώριζαν, αλλά σιωπούσαν

Καταιγιστικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια από τον 53χρονο παιδόφιλο. Οι επόμενες κινήσεις της Αστυνομίας.
Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, καταθέσεις, φωτογραφίες είναι μερικά από τα συγκλονιστικά στοιχεία που εμπεριέχονται στην ογκώδη δικογραφία των 1.000 σελίδων που σχηματίστηκε εις βάρος του 53χρονου επιχειρηματία.

 
Σε αυτές τις σελίδες, έχει αποτυπωθεί η μεθοδική δράση του 53χρονου που είναι και ο βασικός κατηγορούμενος, ενώ είναι καταγεγραμμένα ονόματα και τηλέφωνα ατόμων τα οποία φέρονται να επικοινωνούσαν με προφίλ που ναι μεν φαίνονταν να ανήκαν στην 12χρονη, στην πραγματικότητα όμως τα διαχειριζόταν ο 53χρονος.

Η έρευνα έχει περάσει στο επόμενο στάδιο με στόχο την ταυτοποίηση των συγκεκριμένων προσώπων (υπενθυμίζεται ότι γύρω στα 213 άτομα φέρονται να είχαν επικοινωνήσει με τον 53χρονο και να είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για το κοριτσάκι το οποίο μίλησε για τουλάχιστον 10 άνδρες που το είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά) , κάποιοι εκ των οποίων ενδεχομένως χρησιμοποιούσαν τους λεγόμενους «πακιστανικούς» αριθμούς , με στόχο να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός τους.

 
Ποιοι άλλοι γνώριζαν, αλλά σιωπούσαν

Η όλη αυτή διαδικασία που διήρκησε πάνω από ένα μήνα απέδωσε καρπούς αλλά δεν ολοκληρώνεται στην σύλληψη του παιδόφιλου, καθώς φαίνεται πως υπήρχε κι άλλο άτομο που γνώριζε για τον «Γολγοθά» που περνούσε η ανήλικη, αλλά κρατούσε το στόμα του κλειστό.

 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι πιθανό σύντομα να ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει 4 άτομα, τα οποία φέρονται να είχαν προσεγγίσει την ανήλικη, με αποτέλεσμα αν προκύψουν απτά στοιχεία σε βάρος τους,  θα συλληφθούν άμεσα και θα οδηγηθούν ενώπιον της ανακρίτριας.

Πολλοί είναι και αυτοί που εκτιμάται ότι θα κληθούν να δώσουν και κατάθεση.

 Στο μικροσκόπιο οι συσκευές του 53χρονου

Κομβικό ρόλο σε αυτό το στάδιο, έχει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εκεί όπου έχουν μεταφερθεί οι ψηφιακές συσκευές του 53χρονου και της 12χρονης.

Το προσωπικό της ΔΕΕ, μέσα από τα εξιδεικευμένα λογισμικά που έχει στη διάθεση του, έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει σε μεγάλο ποσοστό ηλεκτρονικά ίχνη τα οποία μπορεί να έχουν προσπαθήσει να εξαφανίσουν, μπορεί να ξεκλειδώσει κλειδωμένους λογαριασμούς ενώ ακόμα και μέσω I cloud μπορεί να ανακτήσει στοιχεία.

Παράλληλα με τα στοιχεία που θα προκύψουν από από την ανάλυση των ψηφιακών ιχνών, οι αστυνομικοί του ανηλίκων ερευνούν αν ο 53χρονος δρούσε μόνος του, ή κρύβεται κάποιο κύκλωμα πίσω από εκείνον, σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις