Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ερντογάν: «Η ΕΕ να καλέσει την Ελλάδα για διάλογο αντί να υποστηρίζει παρανομίες»

Ερντογάν: «Η ΕΕ να καλέσει την Ελλάδα γι...

Δεν ηρεμεί ο Τούρκος πρόεδρος

Με την Ελλάδα ασχολήθηκε και πάλι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Υπουργικό Συμβούλιο στην Τουρκία και ζήτησε την μεσολάβηση της ΕΕ για διάλογο σε διμερή βάση.

Αρχικά ο  Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τουρκία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόοδο στις σχέσεις της Άγκυρας με την ΕΕ

Παράλληλα επιδόθηκε ξανά σε ψευδείς ισχυρισμούς εναντίον της Ελλάδας, αναφέροντας ότι η Αθήνα είναι εκείνη που προκαλεί και αρνείται τον διμερή διάλογο, ενώ ο ίδιος είναι που έχει αρνηθεί πολλάκις κάθε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, διαμηνύοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι ίση με την Τουρκία σε κανένα επίπεδο».

«Από την προηγούμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έχουμε αξιολογήσει τις εσωτερικές και εξωτερικές απειλές στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. Επαναβεβαιώσαμε τη θέση μας σχετικά με τις στάσεις που επιδεικνύει ειδικά η Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Είπαμε στην Πράγα ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Αναμένουμε να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διάλογο σε διμερή βάση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις