Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έκτακτα μέτρα αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για τη θωράκιση στον Έβρο - Επεκτείνεται ο φράχτης, αναβαθμίζονται τα μέσα επιτήρησης

 Έκτακτα μέτρα αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για τη...

Τι αποφασίστηκε

Έκτακτα μέτρα για την περαιτέρω θωράκιση του Έβρου αποφασίστηκαν στο ΚΥΣΕΑ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Αυγούστου. Στον πρωθυπουργό επιδείχθηκαν συγκεκριμένοι χάρτες για να του εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει στα χερσαία σύνορα της χώρας και αποφασίστηκε επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου.

Η Ευρώπη δεν έχει δώσει ακόμα «πράσινο φως» για να δοθούν κονδύλια προκειμένου να ολοκληρωθεί το εν λόγω έργο, επομένως η επέκταση του φράχτη θα γίνει τμηματικά με εθνικούς πόρους.

Αναλυτικότερα, η σταδιακή επέκταση του φράχτη στον Έβρο αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η επέκταση θα γίνει κατά προτεραιότητα σε επίμαχα σημεία όπως αυτά προσδιορίζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ο διαγωνισμός για συμφωνία- πλαίσιο. Αποφασίστηκε επίσης η αναβάθμιση και η ενίσχυση των μέσων επιτήρησης.

 

Στη σημερινή τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης (ο οποίος με απόφαση του Πρωθυπουργού θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ), ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις