Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Προκλητική απάντηση Τσαβούσογλου σε Δένδια: Νόμιμη και θεμιτή η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974

Προκλητική απάντηση Τσαβούσογλου σε Δένδ...

Νέα πρόκληση

Σε ακόμα μια πρόκληση προχώρησε το τουρκικό ΥΠΕΞ, απαντώντας στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τις αναρτήσεις του για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αναφέροντας πως "η επέμβαση της Τουρκίας το 1974 ήταν νόμιμη και θεμιτή".

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Sigmalive.gr, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απάντησε μέσω Twitter στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και τις αναρτήσεις που έκανε για τα 48 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με ένα tweet με τον τίτλο "Τα γεγονότα για την επέμβαση της Τουρκίας στην Κύπρο". Εκεί, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι "η επέμβαση της Τουρκίας βασίστηκε στις συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης" και μάλιστα σημειώνει ότι "ήταν νόμιμη και θεμιτή".

Αναφέρεται επίσης ότι "χάρη στην επιχείρηση επιτεύχθηκε ειρήνη και σταθερότητα στην Κύπρο".

 Μάλιστα στην ανάρτηση σημειώνεται ότι "οι Ελληνοκύπριοι παραβίασαν το Σύνταγμα του 1960 και κατέστρεψαν την εταιρική σχέση στο νησί το 1963. Μετά το ελληνικό πραξικόπημα στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, η Τουρκία χρειάστηκε να επέμβει για να σταματήσει η αιματοχυσία και η βία κατά των Τουρκοκυπρίων".

Στην ανάρτηση αναφέρεται ότι το "τέλος της ελληνικής στρατιωτικής χούντας στην Κύπρο ήρθε με την επέμβαση" και ότι η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι "ποτέ δεν έδειξαν την απαραίτητη βούληση για μόνιμη λύση στο νησί, οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν το 2004 και το Κραν Μοντανά το 2017. Τα δικαιώματα, η κυριαρχική ισότητα και η ισότητα των Τουρκοκυπρίων πρέπει να τεθούν υπό εγγύηση για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη διευθέτηση στο νησί".

Νίκος Δένδιας: Το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής
Το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την παγκόσμια καταδίκη, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του για τα 48 χρόνια από τη β’ φάση της εισβολής του "Αττίλα".

Όπως υπογράμμισε, μόνη λύση η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας διαμηνύσε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και πως η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Αναλυτικά, σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: "48 χρόνια από τη β’ φάση της εισβολής του "Αττίλα". Το Κυπριακό παραμένει άλυτο ζήτημα παράνομης κατοχής, παρά τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την παγκόσμια καταδίκη. Μόνη λύση η Δικοινοτική Διζωνική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο που ορίζουν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται όπως πάντα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Λευκωσία δεν μπορεί να παραμένει η μοναδική διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις