Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Τρισδιάστατη απεικόνιση και εμβρυομητρικός δεσμός

Τρισδιάστατη απεικόνιση και εμβρυομητρικός δεσμός

Από τον Αθανάσιο Τζελέπη, Μαιευτήρα-Χειρουργό Γυναικολόγο

Ο δεσμός της μητέρας και του εμβρύου είναι ένα φυσικό φαινόμενο που αναπτύσσεται σταδιακά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κορυφώνεται  λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του παιδιού. Θεωρείται απαραίτητη διαδικασία για την ανάπτυξη μίας καλής και στοργικής μητρικής συμπεριφοράς.

Στο 8% περίπου των περιπτώσεων αυτή η διαδικασία δεν είναι βέλτιστη, με δυνητικά καταστροφικές επιπτώσεις τόσο στη σχέση μητέρας-βρέφους όσο και στην συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Παράγοντες κινδύνου αποτελούν η κατάθλιψη, η έλλειψη κοινωνικής υποστήριξης και ο κακός σύντροφος.

Πριν από την εφαρμογή των υπερήχων σε πραγματικό χρόνο, αυτός ο προγεννητικός δεσμός ξεκινούσε με την έναρξη των εμβρυϊκών κινήσεων και εντατικοποιούταν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου όπου η μητέρα ανταποκρίνεται στις περιόδους ανάπαυσης και δραστηριότητας του αγέννητου μωρού της. Υπάρχουν αποδείξεις από τυχαιοποιημένες μελέτες ότι η εξέταση με υπερήχους αυξάνει τον εμβρυομητρικό δεσμό, ενώ υπάρχουν ενδείξεις περαιτέρω βελτίωσης με την χρήση τρισδιάστατης σάρωσης.

Εκτός από το χασμουρητό, το πιπίλισμα και την κατάποση, που έχουν προηγουμένως περιγραφεί και από το 2D υπερηχογράφημα, είναι πλέον εφικτό με υπερηχογράφημα 3D/4D να πετύχουμε την  μελέτη ενός πλήρους εύρους εκφράσεων του προσώπου, όπως το χαμόγελο, το κλάμα και την κίνηση των  βλεφάρων.

Η απεικόνιση 3D / 4D, σε σύγκριση με τον 2D υπέρηχο, επιτρέπει πιο λεπτομερή αξιολόγηση τόσο της φυσιολογικής όσο και της ανώμαλης ανατομίας του εμβρυϊκού προσώπου. Έτσι όσον αφορά την παροχή συμβουλευτικής στους γονείς, οι εικόνες που αναπαράγονται βοηθούν να κατανοήσουν την σοβαρότητα μίας υπάρχουσας δυσπλασίας ή ακόμα να πειστούν ότι δεν υπάρχει κάποια εμβρυϊκή ανωμαλία.

Info

Embryomedic - Τζελέπης Αθανάσιος

Μαιζώνος 94, Πάτρα

Τ.: 6944 159441, 26111 24186

https://embryomedic.gr/

https://www.facebook.com/Embryomedic

https://www.instagram.com/embryomedic/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being