Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έβρος:15.000 στρέμματα έχουν καεί στη Δαδιά - Μεγάλη καταστροφή

Έβρος:15.000 στρέμματα έχουν καεί στη Δα...

Δείτε το βίντεο

 

ΝEOTEΡΟ Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται για τέταρτη ημέρα οι επιχειρήσεις πυρόσβεσης της  πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο. Περίπου 15.000 στρέμματα κάηκαν στη Δαδιά, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. «Εστιάζουμε στις αντιπυρικές ζώνες ειδικά κοντά στο χωριό της Δαδιάς που εκκενώθηκε χθες» τόνισε, ενώ διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα παρθένο δάσος με ιδιαίτερο ανάγλυφο και μεγάλη δυσκολία πρόσβασης. 

Από το πρωί, το βόρειο μέτωπο της φωτιάς βρισκόταν σε απόσταση ασφάλειας από τον οικισμό της Δαδιάς. Ωστόσο το μεσημέρι άλλαξε η φορά του ανέμου με αποτέλεσμα να ευνοεί την ανάπτυξή της προς τον οικισμό.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, το μέτωπο βρισκόταν σε απόσταση 250 μέτρων από την μεγάλη αντιπυρική ζώνη που δημιουργήθηκε για την προστασία του οικισμού. «Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση» ανέφερε ο κ. Πέτροβιτς. Να σημειωθεί ότι η αντιπυρική ζώνη που δημιούργησαν και επέκτειναν χτες μηχανήματα του στρατού, των δήμων αλλά και ομάδες υλοτόμων, βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από τα πρώτα σπίτια του οικισμού της Δαδιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις