Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στα Μέγαρα: Αγώνας για να μην ξεφύγει προς Αλεποχώρι - Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους και νέες εκκενώσεις οικισμών

Φωτιά στα Μέγαρα: Αγώνας για να μην ξεφύ...

Διακοπές κυκλοφορίας

Μεγάλη και άνιση μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Μέγαρα καθώς η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι καίει εκτός ελέγχου, με τον καιρό να μην είναι σύμμαχος των πυροσβεστών.

Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους και νέες εκκενώσεις οικισμών

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης, στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ, με το πύρινο μέτωπο να κινείται τόσο προς το Αλεποχώρι, όσο και προς τα Μέγαρα.

Η φωτιά κατακαίει σε εκτάσεις δασικές και γεωργικές με ακαθάριστα λιοφυτα.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν 34 οχήματα, με 95 πυροσβέστες, περιλαμβανομένων 3 πεζοπόρων τμημάτων. Επιχειρούν επίσης 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων ένα για εναέριο συντονισμό.

Παράλληλα αποφασίστηκε νέα εκκένωση οικισμού, αυτή τη φορά του χωριού Παπαγιαννέικα, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε εκκενωθεί και το Ζάχουλη. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η Γεωργία Λαγού στο OPEN, ένας αστυνομικός μεταφέρεται σε κέντρο υγείας λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Ζάχουλη με κατεύθυνση προς το Αλεποχώρι. Μάλιστα αργά το απόγευμα, εστάλη μήνυμα του χωριού Παπαγιαννέικα προς Μέγαρα.

Διακοπές κυκλοφορίας
Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς Άνω Αλεποχώρι, καθώς στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς Άνω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς το οικισμό Πευκενέα.

Η φωτιά ξέσπασε, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στις 13:41 ενώ στις 14:35 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι μέσω του σχετικού μηνύματος. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι έχουν ήδη κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις