Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο καιρός στην Πάτρα από την Παρασκευή- Πώς θα "χτυπήσει" η κακοκαιρία

Ο καιρός στην Πάτρα από την Παρασκευή- Π...

Η πρόγνωση του Νικόλα Σερέτη

Ψυχρή λίμνη από την κεντρική Ευρώπη θα αποκτήσει νοτιοανατολική τροχιά προς την Αδριατική θάλασσα και εν συνεχεία προς το κεντρικό τμήμα του Ιονίου πελάγους, απ’ όπου διασχίζοντας την ηπειρωτική χώρα, θα καταλήξει προς το κεντρο-βόρειο Αιγαίο. Επειδή θα συγκρουστεί με τις πολύ θερμές αέριες μάζες που έχουν εγκατασταθεί στον Ελλαδικό χώρο εδώ και πάρα πολλές ημέρες, αυτό θα έχει ως απόρροια τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν να είναι πολύ ισχυρά σε κάποιες περιοχές κατά την διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου 8 & 9/7.

Πιο συγκεκριμένα, τα πιο ισχυρά φαινόμενα, (έντονες βροχοπτώσεις συνοδεία ισχυρών ανέμων, τοπικών χαλαζοπτώσεων και αυξημένης κεραυνικής δραστηριότητας), αναμένονται σε τμήματα της Μακεδονίας (κυρίως τα κεντρικά και δυτικά), της Θεσσαλίας (ανατολικής) και των Σποράδων, της βορειοανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Κατά τόπους έντονα φαινόμενα ανάλογων χαρακτηριστικών, μικρότερης όμως έκτασης και διάρκειας, ενδέχεται να σημειωθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές μέχρι και το ύψος της κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου (πιο τοπικά τα φαινόμενα στα νοτιότερα αυτής), συμπεριλαμβανομένων και των κεντρικών και βόρειων Επτανήσων.

Η ατμοσφαιρική αυτή διαταραχή θα οδηγήσει παράλληλα και σε πτώση της θερμοκρασίας, προσφέροντας πρόσκαιρη μεν, σημαντική δε, ανάσα σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στην δυτική Ελλάδα, η οποία διανύει ένα σερί ημερών με τον υδράργυρο να ανέρχεται σε υψηλότερα από τα κλιματικά για την εποχή επίπεδα.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Αχαΐας και της πόλης της Πάτρας οι καιρικές συνθήκες τις ερχόμενες ημέρες αναμένεται να εξελιχθούν ως εξής:

ü  Την μεγαλύτερη πιθανότητα να εκδηλωθεί καταιγίδα την συγκεντρώνει το χρονικό διάστημα μεταξύ των βραδυνών ωρών της Παρασκευής και των μεταμεσονύχτιων ωρών του Σαββάτου.

ü  Διατήρηση του άστατου καιρού και για το υπόλοιπο του Σαββάτου, κυρίως όμως σε πιο ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού, με μικρότερη πιθανότητα να επηρεαστούν και πιο πεδινά τμήματα κατά την διάρκεια του μεσημεριού και το απογεύματος.

ü  Πλήρως βελτιωμένος ο καιρός κατά την διάρκεια της Κυριακής με τα φαινόμενα να απουσιάζουν πλήρως.

ü  Σαφής η τάση στα προγνωστικά μοντέλα για απουσία βροχοπτώσεων καθ΄ όλη την διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά την πορεία της θερμοκρασίας αναμένεται:

ü  Ένα σαφέστατα πιο δροσερό διάστημα από το ερχόμενο Σάββατο μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (~9-12/7) με τις μέγιστες τιμές της να μην ξεπερνούν στην περιοχή τους 30-32°C κατά Μ.Ο.

ü  Πιο δροσερή ημέρα θα είναι το Σάββατο με την μέγιστη να βρίσκεται στα επίπεδα των 27-28°C.

ü  Σταδιακή άνοδος θα σημειωθεί από την Τετάρτη και μετέπειτα για να επέλθουν τα 35άρια προς το ερχόμενο Σ/Κ (16-17/7).

 

Επιμέλεια Πρόγνωσης: Νικόλας Σερέτης
Γεωλόγος - Προγνώστης Καιρού

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις