Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκπαιδευτικοί - Διορισμοί: Έως 20 Ιουλίου οι προκηρύξεις για 8.586 μόνιμες θέσεις στα σχολεία

Εκπαιδευτικοί - Διορισμοί: Έως 20 Ιουλίο...

Τι ισχύει για τα ολοήμερα

Στην πρόσληψη 3.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, προκειμένου να καλύψουν τις διδακτικές ανάγκες οι οποίες θα προκύψουν από την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου μέχρι στις 5:30 το απόγευμα, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε στους δασκάλους Διδασκαλική Ομοσπονδία) η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Η εφαρμογή του μέτρου αρχικά θα πραγματοποιηθεί στο 50% των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών που ήδη λειτουργούν ως ολοήμερα, δηλαδή σε 5.000 τμήματα σε όλη τη χώρα. Όπως έχει επισημανθεί και από την υπουργό Παιδείας τα προγράμματα βρίσκονται υπό διαμόρφωση, θα προχωρήσουν προσλήψεις.

Η πιλοτική εφαρμογή θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2022 και το πρόγραμμα αφορά όλους τους μαθητές, σε όλη την Ελλάδα, με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς να απαιτούνται κριτήρια για συμμετοχή. Έχει διττό στόχο: την επέκταση του ωραρίου «για να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς» και την «ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών». Ως προς το δεύτερο σκέλος, η Ν. Κεραμέως διευκρίνισε, πως θα ενισχυθεί η δημιουργική κατεύθυνση, με έμφαση στα εικαστικά, τη μουσική, τις τέχνες γενικότερα, ενώ παράλληλα θα ολοκληρώνεται και η μελέτη των μαθημάτων των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο, θα μένει πιο πολύς χρόνος για παιχνίδι και διάδραση με την οικογένεια.

Η Ν. Κεραμέως επισήμανε, ότι τα προγράμματα βρίσκονται υπό διαμόρφωση, θα προχωρήσουν προσλήψεις, ενώ στόχος είναι η επέκταση του ολοήμερου σχολείου έως τις 18 μ.μ

Οι μόνιμοι διορισμοί
Όσο αφορά στους νέους μόνιμους διορισμούς των 8.586 εκπαιδευτικών, ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός κατανομής ανάλογα με την ειδικότητα, ενώ η κ. Μακρή δήλωσε ότι οι αριθμοί που έχουν γραφτεί με τις εκτιμήσεις δεν ισχύουν. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες να κάνουν εισήγηση σχετικά με την με την κατανομή των θέσεων ανά κατηγορία και κλάδο με στόχο το συντομότερο δυνατό να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις και να εκδοθεί η σχετική πράξη και οι ανάλογες πιστώσεις ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.

Νέο σύστημα διορισμών

Για το νέο σύστημα διορισμών στα σχολεία ακόμη δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις καθώς η κυβέρνηση μελετά διάφορες προτάσεις. Όπως είπε η κ. Κεραμέως το νέο σύστημα διορισμών, μέσω εξετάσεων ΑΣΕΠ, δεν θα αφορά μόνο τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών, δασκάλων και νηπιαγωγών. Οσο αφορά σε ένα πιθανό διαγωνισμό ΑΣΕΠ μέσα στο 2023 η υπουργός έχει δηλώσει ότι "είναι κάτι που εξετάζουμε. Το είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν. Για την ακόμη καλύτερη επιλογή και στελέχωση των σχολείων μας να υπάρχει και διαγωνισμός και για τους εκπαιδευτικούς, όπως θα γίνει και στο ευρύτερο δημόσιο. Άρα είναι μια πολιτική την οποία εξετάζουμε . Δεν είμαστε ακόμη σε θέση για να κάνουμε ανακοινώσεις. Πάντως είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε για τις προσεχείς προσλήψεις (σ.σ. αναπληρωτών) και διορισμούς (σ.σ. μονίμων εκπαιδευτικών)".

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις