Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Από τα 13 στα ερτζιανά- Η Ράνια Κωστάκη κάνει… αποκέντρωση στο Διακοφτό- Τη συναντήσαμε και μιλήσαμε για όλα!

Από τα 13 στα ερτζιανά- Η Ράνια  Κωστάκη...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στο ONA

Είναι από τις γυναίκες που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στο χώρο του ραδιοφώνου ενώ οι εμφανίσεις της στα μαγαζιά που παίζει μουσική είναι πάντα πετυχημένες. Η Ράνια Κωστάκη έχει αναπτύξει με το κοινό της μία ξεχωριστή επαφή, ειδικά με τις γυναίκες τις οποίες αγαπά. Την αγαπούν και εκείνες και μάλιστα βρίσκουν πολλές φορές στο πρόσωπό της τον άνθρωπο στον οποίο μπορούν να μιλήσουν για το πρόβλημά τους.

Αγαπά τη φύση, τον κήπο με τα λουλούδια της και πλέον πραγματοποιεί το όνειρό της να βρίσκεται μακριά από την Αθήνα. Τη συναντήσαμε στο ONA, στο Δρέπανο, όπου παίζει μουσική κάθε Τετάρτη.

«Είχα σχέση αγάπης με την Πάτρα από παλιά όμως η καραντίνα εκπλήρωσε πιο γρήγορα ένα όνειρο που είχα να μείνω εκτός Αθηνών. Ευτυχώς υπάρχει το εξοχικό μου στο Διακοφτό, πράγμα που βοήθησε πάρα πολύ. Εκεί έχω διαμορφώσει ένα στούντιο όπου κάνω εκπομπές» λέει στην αρχή της συζήτησής μας….

Νιώθω ότι αν κάτι με πειράζει σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία μας είναι ότι ο κόσμος δεν μιλάει, δεν μοιράζεται αυτά που περνάει και που τον προβληματίζουν

Κατεβαίνοντας από τη Θεσσαλονίκη περίμενες ότι θα καταφέρεις τόσα πολλά;

Δεν είχα ποτέ αυτό που λέμε μεγάλα όνειρα, δεν ήταν στόχος όλα αυτά που προέκυψαν επαγγελματικά. Ήταν σαν να με οδήγησε η ζωή στο σήμερα και σε αυτά που κάνω. Είχα πάντα αγάπη για τη μουσική. Όταν μπήκα στο χώρο του ραδιοφώνου, ένιωσα ότι βρισκόμουν μέσα σε αυτόν πάντα, ήταν για εμένα το φυσικό μου περιβάλλον.

Θα έλεγα ότι όλα έγιναν με μία φυσικότητα, σαν να ήταν μία φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.  Είναι πολύ όμορφα αυτό που έχω κάνει και σπουδαία, αν τα απομονώσεις. Νιώθω όμως ότι έχω πολλά πράγματα να κάνω και να δώσω ακόμη. Είναι κάτι που δεν τελειώνει, αντίθετα δυναμώνει.

Από τη μία κάνεις μία πετυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή εδώ και πολλά χρόνια, από την άλλη εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα για να παίξεις μουσική…Πού πιστεύεις οφείλεται αυτή η επιτυχία;

Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων. Θεωρώ ότι και το κομμάτι της τηλεόρασης, με τον τρόπο που εμφανιζόμουν εκεί, έπαιξε το ρόλο του, αν και δεν αγαπώ την τηλεόραση. Προσπάθησαν να με πείσουν να μπω και σε αυτό το χώρο αλλά μου αρέσει να πηγαίνω μόνο ως καλεσμένη για να περάσω καλά. Επιπλέον η καραντίνα έστρεψε τον κόσμο ακόμα περισσότερο στο ραδιόφωνο οπότε βοήθησε και αυτό στο να έρθω πιο κοντά με το κοινό.

Έχω την αίσθηση ότι οι γυναίκες ειδικά σε αγαπούν πολύ…

Επειδή τις αγαπάω και εγώ. Νιώθω ότι αν κάτι με πειράζει σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία μας είναι ότι ο κόσμος δεν μιλάει, δεν μοιράζεται αυτά που περνάει και που τον προβληματίζουν. Ο κόσμος απομονώνεσαι και οι σχέσεις γίνονται πιο επιφανειακές.

Υποτίθεται με ακούνε αυτοί, αλλά τελικά τους ακούω εγώ και έχω ανάγκη να το κάνω αυτό...

Κάπως έτσι δε δίστασες να μιλήσεις για σημαντικά θέματα, να μοιραστείς ένα πρόβλημα υγείας…

Για εμένα το ραδιόφωνο δεν είναι να ανοίξω το μικρόφωνο, να καλησπερίσω-να καλημερίσω τον κόσμο. Είναι η καθημερινή επαφή με τους ακροατές. Υποτίθεται με ακούνε αυτοί, αλλά τελικά τους ακούω εγώ και έχω ανάγκη να το κάνω αυτό. Μίλησα λοιπόν και για θέματα δικά μου, πιο προσωπικά και που όλα αυτά τα χρόνια άκουγα και από πολλές γυναίκες ότι τα αντιμετωπίζουν.

Κάποια στιγμή λοιπόν μοιράστηκα το πρόβλημα, ένα θέμα υγείας που με δυσκολεύει και στο να φέρω στον κόσμο ένα παιδί, έτσι ώστε να βοηθηθούν κάποιες περιπτώσεις γυναικών. Ήθελα κάποιες γυναίκες να νιώσουν λιγότερο άβολα ξέροντας ότι δεν είναι οι μόνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Είναι ανακουφιστικό να το συζητάς;

Είναι λυτρωτικό. Και παρόλο που έχει περάσει πολύς καιρός, δέχομαι καθημερινά μηνύματα από γυναίκες που ζητάνε τη γνώμη μου. Δεν είμαι ειδικός αλλά έχω διευρύνει τις γνώσεις μου και το οπτικό μου πεδίο, οπότε όπου μπορώ, προσπαθώ να δημιουργήσω αλυσίδες για να βοηθιόμαστε.

Εμαστε όλοι το ίδιο όσον αφορά τη ψυχή μας, την παρουσία μας. Όσα χρήματα και δημοτικότητα και να έχεις

Πόσο εύκολο είναι να είσαι ένα … “cool” άτομο μέσα σε αυτόν το χώρο;

Είναι δύσκολο. Εγώ ξεκίνησα σε ηλικία 13 ετών να κάνω ραδιόφωνο. Οι άντρες δίπλα μου λειτουργούσαν  σαν μεγαλύτερα αδέλφια. Είχα μία αντρική προστασία από μικρή ηλικία. Αυτό μου δημιούργησε ένα άλλο σεβασμό απέναντι στο αντρικό φύλο και με έκανε να διώξω κόμπλεξ που μπορεί να είχα, όπως έχουμε όλοι.  Ήμουν πάντα με μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους και προσπαθούσα να κρατήσω από όλους τα καλά στοιχεία που είχαν. Γενικότερα τα αρνητικά τα αποβάλλω. Υποσυνείδητα έχω ένα σύστημα που με απομακρύνει από τις περίεργες καταστάσεις. Από εκεί και πέρα, οτιδήποτε δεν θέλω να μου κάνουν, δε το κάνω. Αν εντοπίσω ότι γίνεται κάτι τέτοιο, με τιμωρώ.

Διαμόρφωσες το χαρακτήρα σου μέσα στο ραδιόφωνο…

Χτίζουμε το χαρακτήρα μας μέσα από τις εμπειρίες μας αλλά είμαι ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος και ό,τι κι αν έκανα στη ζωή μου, δε θα ήμουν πολύ διαφορετική.

Έχασες ποτέ την μπάλα με την επιτυχία και τη δημοσιότητα;

Ποτέ. Είναι μία αρχή που έβαλαν στο μυαλό οι γονείς μου, ότι είμαστε όλοι το ίδιο όσον αφορά τη ψυχή μας, την παρουσία μας. Όσα χρήματα και δημοτικότητα και να έχεις. Από εκεί και πέρα είναι θέμα χαρακτήρα. Όταν πηγαίνω σε ένα μαγαζί με ενδιαφέρει ο κόσμος που εργάζεται εκεί και το στηρίζει. Με ενδιαφέρει η ομάδα, να είναι ενωμένη και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον.

Pάντα η ηρεμία της ψυχής μου είναι πάνω απ’ όλα. Αν κάτι μου προκαλέσει δυσφορία στη ψυχή και στο μυαλό μου, θα σταματήσεi

Έχεις και μία πολύ καλή επικοινωνία- σχέση με τους καλλιτέχνες…

Με τους καλλιτέχνες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα, τα hot ονόματα ξεκινήσαμε περίπου μαζί . Οι περισσότεροι είναι φίλοι και έχουμε χτίσει σχέσεις που ξεκίνησαν από το μηδέν. Όταν προχωράς παράλληλα με κάποιον, έχεις άλλους δεσμούς, δυνατούς και με γερές βάσεις…

Αν δεν σου αρέσει το νέο τραγούδι ενός φίλου;

Θα το πω. Είμαι αυστηρή σε αυτά.

Και θα έχει λιγότερες μεταδόσεις στον Ρυθμό 9,49;

Είμαστε ένα ραδιόφωνο που καταλήγει στο τι θα παίξει μέσα από έρευνες που γίνονται από εταιρείες, σε συνδυασμό με την εμπειρία μου αφού έχω επαφή με τον κόσμο στα μαγαζιά και καταλαβαίνω τι θέλει. Ωστόσο είναι άλλα τα τραγούδια που είναι για το ραδιόφωνο, άλλα για τα μαγαζιά γενικά και άλλα για τα μαγαζιά στα οποία τραγουδούν οι καλλιτέχνες. Δεν σημαίνει ότι ένα τραγούδι που παίζω πέντε φορές σε ένα μαγαζί,  μπορώ να το παίξω τόσες πολλές φορές στο ραδιόφωνο γιατί έχει άλλη κουλτούρα.

Το ραδιόφωνο σήμερα;

Το ραδιόφωνο που κάνω εγώ είναι αυτό που έκανα, τότε που ξεκίνησα. Δεν άλλαξε ποτέ με τα χρόνια. Πάλεψα, μόχθησα και ήρθα σε αντιπαράθεση με πάρα πολλούς διευθυντές ραδιοφώνων , με εργοδότες. Πήρα ρίσκο για να τους πείσω γι΄αυτό που έχω στο μυαλό και που θέλω να κάνω. Έβαλα ακόμα και οικονομικά στοιχήματα τα οποία και κέρδισα. Είμαι στους ανθρώπους που θέλουν να ταράζουν τα νερά, δεν πάω ποτέ συντηρητικά προκειμένου να έχω τη δουλίτσα μου. Το ραδιόφωνο πέρασε και μία φάση όπου υπήρξαν γνωστά ονόματα, ηθοποιοί-  τηλεπαρουσιαστές… δεν είναι κακό αλλά περνάει σιγά σιγά πλέον.

Φαντάζεσαι τη Ράνια μέσα στο χώρο, αρκετά χρόνια μετά;

Πάντα πιστεύω θα έχω επαφή με όλο αυτό, ιδίως με το ραδιόφωνο. Κάποια στιγμή όμως μπορεί να μην παίζω μουσική. Και πάντα η ηρεμία της ψυχής μου είναι πάνω απ’ όλα. Αν κάτι μου προκαλέσει δυσφορία στη ψυχή και στο μυαλό μου, θα σταματήσει. Κάποτε μπορεί να είναι και αυτή η δουλειά.

Ποια είναι η καλύτερη ευχή που μπορεί να κάνει κανείς για τη Ράνια;

Υγεία, όλα τα άλλα τα άλλα αντιμετωπίζονται …

 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight