Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πρώτα κλιματιστικά, μετά ψυγεία στη λίστα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών- Πάει μακριά η… βαλίτσα

Πάτρα: Πρώτα κλιματιστικά, μετά ψυγεία σ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Χρονοβόρα η διαδικασία

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 1 και 2. Η διαδικασία για την αίτηση είναι απλή, καθώς το μόνο που θα χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί του taxisnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό του τηλέφωνο. Ωστόσο, όπως τονίζει στο thebest.gr  ο επιχειρηματίας ηλεκτρικών συσκευών Φώτης Δούβρης, η διαδικασία από την αίτηση μέχρι και την εγκατάσταση είναι χρονοβόρα: «Τώρα είναι το πρώτο στάδιο που ο κόσμος πρέπει να κάνει εγγραφή στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXIS, το ΑΦΜ και τον αριθμό παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος. Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι ο λήγοντας ΑΦΜ σε 1-2 οπότε η ολοκλήρωση των καταχωρήσεων-αιτήσεων  θα γίνει στις 5 Ιουλίου. Αμέσως μετά θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση για να δουν αν είναι μέσα στους δικαιούχους που θα πάρουν τα χρήματα ή στους επιλαχόντες, γιατί αν δεν μπορούν να καλυφθούν όλοι τώρα, κάποιοι θα πάνε και τον Οκτώβριο αλλά και τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Το πρόβλημα ποιο είναι σε αυτό; Άς υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος θέλει να πάρει ένα κλιματιστικό. Ήδη είναι τέλος Ιουνίου, 5 Ιουλίου λήγουν οι αιτήσεις, η αξιολόγηση θα πάει 20 Ιουλίου άρα  θα έχει υποστεί όλη τη ζέστη. Και τι του λες; Θα πάρεις κλιματιστικό για του χρόνου Φλεβάρη; Θεωρώ ότι όλη αυτή η διαδικασία, έπρεπε να έχει γίνει τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο  και να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Το πρόβλημα το σοβαρό είναι αυτό, η καθυστέρηση του voucher». Βέβαια, όπως αναφέρει  ήδη υπάρχει κινητικότητα από τους καταναλωτές για την επιδότηση και ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ένα ακόμα κομμάτι της διαδικασίας, που θα επιφέρει καθυστέρηση είναι ο τεχνικός, και τι εννοεί; «Επίσης, θα υπάρξει και μια καθυστέρηση από την στιγμή που θα πάει ο τεχνικός να κάνει πιστοποίηση ότι η συσκευή λειτουργεί, να την περάσει μέσα στην πλατφόρμα, να επιβεβαιώσει ότι ο πελάτης θα πάρει το voucher και να συνεχιστεί η διαδικασία της νέας εγκατάστασης» αναφέρει ο κ. Δούβρης.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των καταναλωτών πέφτει στα κλιματιστικά, ενώ ακλουθούν τα ψυγεία: «Ο κόσμος δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον στην αντικατάσταση του κλιματιστικού του και αμέσως μετά στο ψυγείο. Πολύ λιγότερο για τους καταψύκτες. Σε ό, τι αφορά, τα ψυγεία σωστά βάζουν ενεργειακά πολύ καλά προϊόντα, που σημαίνει ότι έχουν πολύ μικρή κατανάλωση. Αυτό σημαίνει ότι είναι ψυγεία με 600-700 ευρώ. Στα κλιματιστικά, επίσης, όταν κάποιος έχει ένα απλό και βάλει inverter σωστό για το χώρο, τότε η κατανάλωση του ρεύματος είναι μηδαμινή».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις