Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρωτοφανής παραβίαση από τους Τούρκους ανήμερα Χριστούγεννα

Πρωτοφανής παραβίαση από τους Τούρκους α...

Έγραψαν στα παλαιά τους υποδήματα το μνημόνιο Παπούλια- Γιλμάζ

Σε απίστευτη  παραβίαση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που προβλέπει  το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ προχώρησαν σήμερα οι Τούρκοι.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, οκτώ τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν στις 10:28 π.μ. νοτίως της Λήμνου και αφού έκαναν έναν κύκλο, βγήκαν στις 10:53 βορείως της Σάμου, ενώ παραβίασαν δύο φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, από ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής. Το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ, που ισχύει από το 1988 προβλέπει μεταξύ άλλων ότι κατά τις μεγάλες θρησκευτικές και εθνικές εορτές, οι οποίες δηλώνονται από τη μία χώρα στην άλλη κάθε έτος, απαγορεύονται οι ασκήσεις στο Αιγαίο. Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, η ελληνική πλευρά τηρεί πάντα τον όρο αυτό του μνημονίου, όπως έκανε κατά την τελευταία θρησκευτική εορτή της Τουρκίας.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Γ. Γιάννης, ο οποίος και ενημέρωσε αμέσως τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλο και τον αναπληρωτή υπουργό Π. Μπεγλίτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις