Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Είμαστε κομμένοι στα δύο"- Αποκλείουν σήμερα την Πατρών - Πύργου στα Μποντέικα για τη διαγράμμιση- Τι λένε στο thebest.gr

"Είμαστε κομμένοι στα δύο"- Απ...
Αντιγόνη Γεωργοπούλου

Στο δρόμο πολλά χωριά της Δυτικής Αχαΐας – Τι είπε στο thebest ο αντιδήμαρχος Γρηγόρη Μάλλιαρης

Για ακόμα μια φορά οι κάτοικοι των χωριών της Δυτικής Αχαΐας βγαίνουν στο δρόμο αποκλείοντας συμβολικά την Πατρών – Πύργου διαμαρτυρούμενοι για την νέα διαγράμμιση. Αυτή τη φορά οι κάτοικοι του οικισμού Μποντεΐκων (και όχι μόνο) θα προχωρήσουν σήμερα το απόγευμα στις 6 σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Ζητούν να βρεθεί λύση σχετικά με την τοποθέτηση κόμβων  στο χωριό τους.

Ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Μάλλιαρης μιλώντας στο thebest ανέφερε πως όλοι είναι υπέρ της ασφάλειας, αλλά θα πρέπει να γίνουν κάποιες καθοριστικές παρεμβάσεις.

«Με τη συγκεκριμένη διαγράμμιση το χωριό χωρίζεται στα δυο, με τους κατοίκους να είναι αποκομμένοι. Όπως γνωρίζουμε όλοι η περιοχή είναι αγροτική, τα χωράφια των κατοίκων είναι σε άλλα σημεία και υπάρχει θέμα επιβίωσης, αφού έτσι οι κάτοικοι αποκλείονται από τις περιουσίες τους.

Σεβόμαστε απόλυτα τους διερχόμενους οδηγούς στην Πατρών - Πύργου, αλλά να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι μόνιμοι  κάτοικοι, με την καθημερινότητά τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μάλλιαρη η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και γι΄ αυτό προχωρούν και στην συμβολική αυτή κίνηση του αποκλεισμού, για να μπορέσουν να αναδείξουν το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Πάντως ο  αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας μας ανέφερε πως το αρμόδιο υπουργείο θεωρεί ότι θα εξετάσει το θέμα. «Οι μελετητές που είναι αρμόδιοι θα βρουν τις λύσεις εκείνες, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία προκύπτουν από τις ανάγκες τις κοινωνίας» υποστήριξε.

Οι κάτοικοι στα Μποντέικα ζητούν να δημιουργηθούν δυο κόμβοι στο φανάρι στο κέντρο του χωριού στα καφενεία  και στην εκκλησία.

Να αναφέρουμε πως το προηγούμενο διάστημα παρόμοια συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε πραγματοποιηθεί και στο χωρίο Γομοστό για τα ίδια ακριβώς προβλήματα που προκύπτουν από την νέα διαγράμμιση της Πατρών – Πύργου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις