Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Διονύσης Τεμπονέρας στο thebest.gr: Η επιλογή του Α. Τσίπρα δικαιώνεται απολύτως

O Διονύσης Τεμπονέρας στο thebest.gr: Η ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι λέει για την θέση που κατέλαβε

Εντυπωσιακή ήταν η επίδοση του Πατρινού δικηγόρου-εργατολόγου Διονύση Τεμπονέρα, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση στην Περιφέρεια Αττικής.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας που είναι γιος του καθηγητή Μαθηματικών Νίκου Τεμπονέρα, που δολοφονήθηκε το 1991 στην Πάτρα από τον Γιάννη Καλαμπόκα, είχε αναλάβει  γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, μετά την παραίτηση του Διονύση-Χαράλαμπου Καλαματιανού, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 2018.

Μιλώντας στο thebest.gr για την εκλογή του αλλά και για την υψηλή θέση, την οποία κατέλαβε, είπε: «Είναι μια εσωκομματική διαδικασία, η οποία έχει την αξία της σε κάθε περίπτωση και είναι μια καλή ευκαιρία να ευχαριστήσω τους συντρόφους όλης της Αττικής που με εμπιστεύτηκαν με την ελπίδα να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου επέδειξαν».

Κάνοντας αποτίμηση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και την ψήφο προς το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, από την βάση, τόνισε:  Υπάρχουν ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα μέσα από τη διαδικασία που μεσολάβησε στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου όσο και από τη διαδικασία του Συνεδρίου αυτή καθ’ εαυτή και την εκλογή της κομματικής ηγεσίας. Καταρχήν η προσέλευση των νέων, 110.000 μελών του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί συνθήκες έντονης πολιτικής και κοινωνικής κινητικότητας. Ο στόχος για την αντιστοίχηση του λεγόμενου «κομματικού» ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ έχει επιτευχθεί παρ' όλα αυτά η διαδικασία αυτή πρέπει να είναι συνεχής, διαδραστική και ανατροφοδοτούμενη. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι πλέον ένα κόμμα πιο μαζικό, πιο νεανικό, πιο σύγχρονο και άκρως ριζοσπαστικό και σίγουρα πλέον είναι ένα κόμμα των μελών. Έχει κατορθώσει μέσα από τη διαδικασία αυτή να σπάσει το λεγόμενο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, αυτό που μένει όμως, και βρίσκεται στους άμεσους στόχους, είναι να δοθεί μια θετική αριστερή, προοδευτική και δημοκρατική προοπτική εξουσία στον τόπο, όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές. Αυτό, βεβαίως, δεν αφορά μόνο τη συζήτηση για τα μικρά και για τα καθημερινά αλλά για τα μεγάλα και για τα ρομαντικά. Έτσι και αλλιώς η μάχη για την ιδεολογική ηγεμονία, ειδικά σε μια κοινωνία που μετά από μια δεκαετία νεοφιλελεύθερων πολιτικών, θίγεται και η ατομικότητα θριαμβεύει, εμείς οφείλουμε να απαντήσουμε αριστερά, συλλογικά, αγωνιστικά και διεκδικητικά».

«Η επιλογή του πρόεδρου, του Αλέξη Τσίπρα, να εκλεγεί η ηγεσία του κόμματος από τα μέλη, δικαιώνεται απολύτως. Χιλιάδες άνθρωποι ήταν εκείνοι, οι οποίοι επέλεξαν να εμπλακούν σε μια αμιγώς πολιτική διαδικασία, για τρεις, κατά την άποψή μου λόγους. Πρώτον για να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους, στο πρόσωπο του προέδρου. Δεύτερον για να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής και τρίτον για να δώσουν εντολή σχηματισμού μιας αριστερής δημοκρατικής διεξόδου, φέρνοντας στο προσκήνιο τα στρώματα εκείνα της κοινωνίας, τα οποία πλήττονται από τις λεγόμενες νεοσυντηρητικές πολιτικές», αναφέρει. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις