Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ξαφνικοί θάνατοι παιδιών: «Παράξενο αυτό που συμβαίνει», λέει η Λινού

Ξαφνικοί θάνατοι παιδιών: «Παράξενο αυτό...

Δείτε βίντεο

Για την ανησυχία που έχουν προκαλέσει οι αιφνίδιοι θάνατοι παιδιών στη χώρα μας μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. «Είναι παράξενο αυτό που συμβαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega για να εξηγήσει: «Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι στη μεν πολύ βρεφική ηλικία ο αιφνίδιος θάνατος ήταν γνωστό φαινόμενο. Στην εφηβική ηλικία και μάλιστα σε παιδιά που αθλούνται επίσης ήταν γνωστός αλλά σε ώρα άσκησης».

Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Λινού «ο θάνατος μετά από πυρετικό επεισόδιο είναι εξαιρετικά σπάνιος. Ίσως σε μία άλλη περίοδο τρεις αιφνίδιοι θάνατοι σε παιδιά να μη μας τρομοκρατούσαν. Τώρα με τον κορωνοϊό και την ηπατίτιδα όλο αυτό είναι ανησυχητικό αλλά κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά γίνεται και αν είναι στο πλαίσιο του αναμενόμενου ή όχι».

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας

«Το ότι τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν μειωθεί είναι πραγματικά πάρα πολύ ευχάριστο για τη χώρα μας και ελπίζω να διατηρηθεί» ανέφερε για να επισημάνει, ωστόσο, πως σε διεθνές επίπεδο τα πράγματα δεν είναι παρόμοια. «Στην Αμερική έχει αρχίσει κάποια σημαντική αύξηση και ανησυχούν γιατί δεν έχουν και τη δυνατότητα να καλύπτουν τα φάρμακα των ασθενών. Τα μονοκλωνικά δεν αποδίδουν, υπάρχουν καινούργιες υποπαραλλαγές, αυξάνονται τα κρούσματα και αυξάνεται και η συγκέντρωση του ιού στα λύματα. Αυτό ανησυχεί τη διεθνή κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό το CDC έχει βγάλει οδηγία να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες σε όλα τα ΜΜΜ οι πολίτες, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κρίνει ότι δεν χρειάζονται οι μάσκες», σημείωσε η κ. Λινού.

«Υπάρχει μία ανησυχία και θα παρότρυνα τους ανθρώπους παρά το γεγονός ότι δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας να συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν, γιατί δεν ξέρουμε αν θα βρεθούμε προ εκπλήξεως», είπε.

πηγη lifo

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being