Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Πούτιν έκανε εκκαθαρίσεις στον ρωσικό στρατό – Ποιους έδιωξε

Ο Πούτιν έκανε εκκαθαρίσεις στον ρωσικό ...

Για ποιους διεξάγεται ΕΔΕ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έχει στεφτεί με επιτυχία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να κάνει εκκαθαρίσεις στα ανώτατα κλιμάκια του στρατού.

Σύμφωνα με όσα τονίζει η ουκρανική πλευρά έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε στο ουκρανικό μέτωπο. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν εμφανίστηκε στην στρατιωτική παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας για την Ημέρα της Νίκης κατά των ναζί στις 9 Μαΐου. Φέρεται να τραυματίστηκε από θραύσματα όταν ο Πούτιν τον έστειλε εκεί για να ανατρέψει τη δυσμενή κατάσταση στον πόλεμο.

O σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολεξίι Αρεστόβιτς στο YouTube: «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γκερασίμοφ έχει τεθεί de facto σε διαθεσιμότητα. Αποφασίζουν εάν θα του δοθεί χρόνος να βελτιώσει την κατάσταση. Ο διοικητής του πρώτου στρατού αρμάτων μάχης, αντιστράτηγος Σεργκέι Κισέλ, συνελήφθη και απολύθηκε μετά την ήττα του κοντά στο Χάρκοβο».

Επίσης δύο ακόμη διοικητές του στρατού απολύθηκαν λόγω σημαντικών απωλειών στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο Telegram από όπου έγινε, επίσης, γνωστό ότι παύθηκε από τα καθήκοντά του και συνελήφθη ο διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ενώ διεξάγεται ΕΔΕ για τον αντιναύαρχο του στόλου. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις