Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η υπέροχη Ανδρομάχη απόψε θα παλέψει να προκριθεί στον τελικό με το "Ela"

Η υπέροχη Ανδρομάχη απόψε θα παλέψει να ...

Η 27χρονη τραγουδίστρια που έχει & ρίζες καταγωγής από την Ηλεία, εκπροσωπεί την Κύπρο και θα εμφανιστεί 9η μεταξύ των 18 χωρών που συμμετέχουν στον Β' Ημιτελικό της Eurovision

Η ώρα του Β’ Ημιτελικού της 66ης Eurovision έφτασε και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα απόψε στις 22.00 στο Τορίνο της Ιταλίας.

Στον Β’ Ημιτελικό μεταξύ των 18 διαγωνιζόμενων χωρών είναι και η Κύπρος με την υπέροχη Ανδρομάχη Δημητροπούλου και το ωραίο, αργό τσιφτετέλι «Ela». Η 27χρονη ταλαντούχα καλλιτέχνιδα που έχει καταγωγή και από την γειτονική Ηλεία, θα βγει στη σκηνή της Eurovision, 9η στη σειρά και ευελπιστεί όλα να πάνε καλά και να καταφέρει η Κύπρος να προκριθεί στον τελικό του Σαββάτου 14/5 όπου ήδη έχει πάρει το εισιτήριο προς μεγάλη μας χαρά η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together» για την Ελλάδα.

Τον διαγωνισμό θα τον παρακολουθήσουμε σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ, από το Pala Olimpico του Τορίνο.

Τον Β’ Ημιτελικό (12 Μαΐου) και τον Τελικό (το Σάββατο 14 Μαΐου 2022) θα παρακολουθήσεει το κοινό σε απευθείας μετάδοση, τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr

Στον σχολιασμό & του Β΄ Ημιτελικού, καθώς και του Τελικού, θα είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η Ελλάδα μετά την επιτυχημένη εμφάνισή της στον Α’ Ημιτελικό και την πρόκρισή της διαγωνίζεται στο δεύτερο μισό του Τελικού.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό είναι η εξής: Φινλανδία, Ισραήλ, Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Αυστραλία, Κύπρος, Ιρλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρουμανία, Πολωνία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Σουηδία, Τσεχία

Δέκα χώρες από κάθε ημιτελικό προκρίνονται στον Τελικό. Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Δικαίωμα ψήφου στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision έχουν οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις λεγόμενες Big 5.

Στο μεταξύ το μεσημέρι της Πέμπτης 12/5/2022, η Ανδρομάχη βγήκε για λίγα λεπτά σε live σύνδεση στην εκπομπή του Νίκου Μουτσινά Καλό μεσημεράκι στο Σκάι και έδειξε να είναι πανέτοιμη για τη μεγάλη βραδιά του Β' Ημιτελικού.

Στη φωτ. με credit: EBU/Sarah Louise Ben...

Στη φωτ. με credit: EBU/Sarah Louise Bennett, η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Αμάντα Γεωργιάδη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight