Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Αθήνα θέλει ο Κ. Μπακογιάννης

Ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Αθήνα θέλ...

Ο κ. Μπακογιάνης αναφέρθηκε στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης, «στο οποίο πιστεύουμε» όπως είπε

Να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην Αθήνα, ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρίαση του δημοτικού Σσμβουλίου. «Η Αθήνα χρειάζεται μεγαλύτερη αστυνόμευση, το έχουμε ανάγκη» τόνισε, σημειώνοντας με έμφαση ότι η αστυνόμευση «δεν μπορεί να περιορίζεται στο γνωστό τρίγωνο πέριξ της Βουλής. Αλλά πρέπει να εξαπλώνεται σε όλη την πόλη και στα επτά διαμερίσματα». Την ανάγκη αυτή για αυξημένη σε όλη την Αθήνα αστυνόμευση, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι η δημοτική του αρχή την έχει επισημάνει «πολλές φορές στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις», υπογράμμισε.

Ο κ. Μπακογιάνης αναφέρθηκε στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης, «στο οποίο πιστεύουμε» είπε, γιατί «δίνει ασφάλεια στον πολίτη και ταυτόχρονα συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή. Ένα μοντέλο κοινοτικής αστυνόμευσης που δίνει και τη μάχη κατά των διακρίσεων, κατά του ρατσισμού, κατά της ξενοφοβίας. Ένα μοντέλο το οποίο μπορεί να ενώνει αντί να διαιρεί». Προανήγγειλε δε, ότι θα γίνουν «τα απαραίτητα βήματα σε αυτόν τον τομέα τους επόμενους μήνες».

Ο κ. Μπακογιάννης, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των ναρκωτικών και τις «πιάτσες» στην Αθήνα, λέγοντας ότι «είναι μία πολύ μεγάλη ανοιχτή πληγή, την οποία δυστυχώς, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όχι μόνο σήμερα, το πολιτικό σύστημα σκουπίζει κάτω από το χαλί. Υποκρινόμαστε ότι δεν υπάρχει. Βασανίζουμε έτσι και τους ανθρώπους, τους χρήστες, αλλά και τις γειτονιές», τόνισε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, μεθαύριο Τετάρτη, θα ανοίξει ύστερα από αρκετά χρόνια, ο πρώτος χώρος ελεγχόμενης χρήσης από τον ΟΚΑΝΑ, παρουσία μάλιστα της Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για «σημαντικό βήμα» πρόσθεσε και επισήμανε τις πρωτοβουλίες και δράσεις του δήμου. Όπως είπε, είναι στον «αέρα» ο διαγωνισμός του δήμου για πέντε κινητές μονάδες ελεγχόμενης χρήσης, για τις οποίες έχει εξασφαλιστεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και θα λειτουργούν σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Επίσης, υπενθύμισε ότι ο δήμος ξεκίνησε τον ξενώνα μεταβατικής φιλοξενίας «Ιονίς», στα 2,5 χρόνια λειτουργίας του οποίου, πάνω από 220 ενεργοί χρήστες που ήταν άστεγοι φιλοξενήθηκαν και «δεκάδες από αυτούς έχουν βρει το δρόμο τους για προγράμματα και για κοινότητες». Σημείωσε εξάλλου, την ίδρυση παραρτημάτων πρόληψης των εξαρτήσεων σε κάθε κοινότητα σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, τις ομάδες street work κ.ά..  
 
Στο δημοτικό συμβούλιο τέθηκε ακόμη και το επικείμενο κλείσιμο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων στον «Ελαιώνα» και εκφράσθηκε η αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του, στο ενδεχόμενο της μεταφοράς σ΄ άλλες δομές, των περίπου 250 μαθητών-προσφύγων και των οικογενειών τους που διαμένουν στη δομή και φοιτούν σε σχολεία της περιοχής, πριν την ολοκλήρωση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς. Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης, έχει ενημερώσει σχετικά το αρμόδιο υπουργείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις