Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μάριος Πραπόπουλος: Πριν από δέκα χρόνια μας κοίταζαν τα Τρίκαλα και έλεγαν να μας μοιάσουν! Σήμερα...

Μάριος Πραπόπουλος: Πριν από δέκα χρόνια...

Η προσέγγιση του επιχειρηματία για την πορεία της Πάτρας στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού

Τη δική του διαπίστωση για την πορεία της εξέλιξης της Πάτρας αποτυπώνει ο επιχειρηματίας  στο χώρο της γεωργίας ακριβείας, Μάριος Πραπόπουλος, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού. Σε δημοσίευσή του στο facebook, η οποία σχετίζεται με την τοποθέτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της e-Trikala ΑΕ στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη σπιράλ, αναφέρει συγκεκριμένα:

Στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού 2022  και δια στόματος του Διευθύνοντος Συμβούλου της e-Trikala ΑΕ, της Αναπτυξιακής Εταιρείας που ανήκει κατά 99% στο Δήμο Τρικκαίων και κατά 1% στο Εμπορικό Επιμελητήριο Τρικάλων, ειπώθηκε τις προάλλες στα πλαίσια μιας διαδικτυακής συνάντησης, το εξής,:
…πριν από 10 χρόνια κοιτάγαμε την Πάτρα και λέγαμε τι θεσμό θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε εδώ στα Τρίκαλα για να της μοιάσουμε, να γίνουμε Πάτρα…
Σήμερα, 10 χρόνια μετά η σελίδα του “Μύλου των Ξωτικών”  στο fb έχει 154.000 followers ενώ η σελίδα του Πατρινού Καρναβαλιού 8.000 followers. Το Μύλο των Ξωτικών στις 40 ημέρες λειτουργίας του κατά τη σαιζόν 2021-2022 επισκέφθηκαν πάνω από 1.500.000 ?‍♂️ επισκέπτες.


Εδώ στην Πάτρα θα μπορούσαμε να θεωρηθούμε ως οι ιδανικοί αυτόχειρες. Ενώ έχουμε ένα μοναδικό & έτοιμο προϊόν, αδυνατούμε να το εκμεταλλευτούμε. Αδυνατούμε να το περιτυλίξουμε σε μια μοντέρνα και ελκυστική συσκευασία και να το καταστήσουμε εξαγώγιμο. Όπως δεν μπορούμε να προβάλουμε την ιστορία μας, την άρτια ρυμοτομία μας, το παραλιακό μας μέτωπο, τις πλαγιές του Παναχαϊκού και πολλά άλλα ακόμη μυστικά που κρατάμε καλά κρυμμένα μεταξύ μας.
Οφείλουμε όμως να κοιτάξουμε μπροστά και να παραδειγματιστούμε, αντιγράφοντας εμείς τα Τρίκαλα αυτή τη φορά. Μπορούμε για παράδειγμα να δώσουμε ξανά πνοή στην παλαιά βιομηχανική ζώνη της Ακτής Δυμαίων. Στην περιοχή που μέχρι πρότινος ήταν η κινητήριος δύναμη της τοπικής μας κοινωνίας. Χώροι υπάρχουν (Παλαιά Σφαγεία, Πειραϊκή-Πατραϊκή, Ένωση Συνεταιρισμών, Λαδόπουλος κ.α.) αλλά και λεφτά ? υπάρχουν (Ευρωπαϊκή Ένωση). Αν τα Τρίκαλα βρήκαν τον τρόπο, άλλο τόσο μπορούμε και εμείς. Αν δεν ξέρουμε τον τρόπο, υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν. Αν δεν τους έχουμε δίπλα μας, μπορούμε να τους φέρουμε με μεταγραφή.


Θέληση και όραμα χρειάζεται, τίποτα παραπάνω.
Άνθρωποι έφτασαν την Πάτρα εκεί που την έφτασαν 100 χρόνια πριν.
Άνθρωποι θα την ξαναφέρουν στο προσκήνιο.
Εμείς.


Σημ.: Η φωτογραφία είναι από το Μύλο των Ξωτικών, τη μικρή Disneyland, που εδώ και 10 χρόνια έχουν δημιουργήσει εκεί στα Τρίκαλα. Στα Τρίκαλα που μέχρι πριν από 10 χρόνια μας ζήλευαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις