Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σαν σήμερα ανακοινώνεται το πρώτο lockdown στην Ελλάδα

Σαν σήμερα ανακοινώνεται το πρώτο lockdo...

Πριν δύο χρόνια, από τον Πρωθυπουργό

Αρχές του 2020 όταν ο κορωνοϊός μπαίνει  για τα καλά στη ζωή μας, με την Ιταλία να είναι η πρώτη χώρα που «χτυπήθηκε».  Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο λιμάνι της Πάτρας όπου φτάνουν επαγγελματίες και επιβάτες από τη γειτονική χώρα, ζητώντας να μεταφέρουν την κατάσταση που επικρατεί εκεί, ενώ σαν σήμερα φτάνουν και Έλληνες από Ιταλία στο λιμάνι της Πάτρας και οργανώνεται η μετακίνησή τους.

Έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας το πλοίο με τους Έλληνες από την Ιταλία - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε στις 26 Φεβρουαρίου και ήταν μια γυναίκα η οποία επέστρεψε από εκεί.
 
Σε πρώτη φάση απαγορεύθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις και στο πλαίσο αυτό και το Πατρινό Καρναβάλι, ενώ εντός του Μαρτίου ελήφθη η απόφαση για το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αλλά και σταδιακά των καταστημάτων εστίασης και των εμπορικών καταστημάτων. Στις 16 Μαρτίου έγινε η πρώτη καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Ακύρωση Πατρινού Καρναβαλιού - Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο


Στις 22 Μαρτίου, με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωνε την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων, με περιορισμούς σε όσους ήθελαν να μετακινηθούν από τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας. Οι πολίτες μπορούσαν να πηγαίνουν μόνο προς την εργασία τους. Για προμήθειες τροφής ή φαρμάκων, σε κάποιο άτομο που χρειάζεται φροντίδα, για έξοδο με το κατοικίδιο ή για ατομική άθληση.

Το πρόστιμο για τους παραβάτες έφτανε τα 150 ευρώ, ενώ όλοι θα έπρεπε να έχουν μαζί τους έγγραφο μετακίνησης ή βεβαίωση εργοδότη και ταυτότητα ή διαβατήριο. Έτσι έγινε πράξη το πρώτο lockdown.

Στις 4 Απριλίου, αποφασίστηκε η παράταση των μέτρων, με το ίδιο να συμβαίνει και στις 23 του ίδιου μήνα. Το πρώτο lockdown, έληξε στις 4 Μαΐου, κρατώντας 6 περίπου εβδομάδες.

Αργότερα επιβλήθηκε και ακόμα ένα lockdown που τέθηκε σε ισχύ στις 7 Νοεμβρίου του 2020. Ακόμη μέχρι και σήμερα, δύο χρόνια μετά, υπάρχουν περιορισμοί για την πανδημία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις